JAS-bloggen
Intervjuer

Liam Aruvald ger er grupp H1: ”De har tappat många bra spelare”

Vi tittar återigen på killarnas grupper och hittar där H1-gruppen som detta året innehåller lag från Göteborgsområdet.

Till vår hjälp har vi Partilles Liam Aruvald som detta året ställs i en ny grupp jämfört med fjolåret. – Den blir rolig, vi hade inget av dom här lagen i våran grupp förra säsongen, så det blir roligt att få möta dom, säger han till bloggen.

Gruppen innehåller sex lag som man kommer möta i dubbelmöten för att sedan möta lagen i H2-gruppen vid ett tillfälle. Såhär säger han om sin egen grupp. – Jag tror det kan bli en ganska jämn serie överlag. Men vi ska hålla till i toppen, och om jag ska säga ett lag som hamnar i botten så säger jag Lerum, då dom tappat många bra spelare sedan förra säsongen.

Partille har flertalet nya spelare i truppen och just en av dessa yngre killar lyfter Aruvald fram som potential överraskning. – Jag säger Melvin Funevall i vårat lag, han har imponerat på varje träning jag har sett honom och han besitter väldigt många bra egenskaper.

Gruppens MVP – även han i Partille.

  • Daniel Saether.

Vem vinner poängligan om du får gissa?

-Det finns ganska många kandidater till att vinna den tror jag, men jag säger Birk Eldh då han gjorde många poäng redan förra året. Jag hoppas att jag själv ska kunna vara med och fightas om det också.

Partille som förra året kombinerade med Alingsås och tog en imponerande bronspoäng, har även detta året ett oerhört starkt lag och ses som en av de klara favoriterna till att ta guldet detta året. – Jag tror det kommer gå bra. Våran målsättning iår är att gå hela vägen och jag tycker våran trupp ser väldigt spännande ut. Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen.

Sett till fjolåret. Vad har ni lagt fokus på och hur har planeringen sett ut hittills och framöver?

-Eftersom vi har bytt tränare så har vi haft lite träningar där vi haft lite spelare som testat innan vi drog igång sommarträningen. Sedan är väl tanken att vi drar igång i augusti och förbereder oss inför säsongen med träningar och träningsmatcher.

Om du skulle få ändra en grej med JAS. Vad och varför?

-Jag hade velat att man spelade playoff mot en annan grupp direkt eftersom man redan mött alla i sin egen serie två gånger. Ettan i en grupp möter fyran från en annan osv. Annars tycker jag att det är ganska bra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar