JAS-bloggen
Okategoriserade

Elin Franzén ger er grupp F: ”Kanske överraskar och toppar serien”

Tidigare under veckan presenterades killarnas A-grupp. Nu vänder vi istället blickarna mot tjejerna och F-gruppen där vi tar hjälp av en tjej i IBF Linköping, laget som detta året kombinerar med Hjulsbro.

Elin Franzén är född 2006 och kliver in i sin tredje JAS-säsong med en hel del rutin från bland annat spel i SDF-SM i dubbla årskullar. Hon säger spär om grupp F. – Det ska bli kul att få möta lite nya lag i serien och ska bli kul och se sammanslagningen mellan Jönköping och Hovslätt. Sen blir de kul och se vad lagen man mött innan har att ställa upp med iår, säger hon till bloggen.

Förra året så spelade man i en grupp där man hade upplägget att möta lagen i sin egen två gånger, för att sedan spela enkelmöten mot en annan grupp med samma upplägg. Därmed är ett par av lagen bekanta för henne och hon ger sig på en gissning vilka vi får se i toppen respektive botten. – Jag tror Jönköping/Hovslätt och cl98 kommer placera sig i toppen då det har en bra bredd på spelarna och även bra spets. De var redan bra förra året och jag tror de kan även bli vassa iår igen. Jag säger Tranås som kommer i botten då de är nykomlingar och jag har inte super mycket koll på dom! Kanske överraskar och toppar serien istället.

Det är däremot i ett annat lag från området som hon tror att vi kan hitta ett par spelare som mycket väl kan överraska detta året. – Jag tror att många spelare ifrån Solfjärden kan ta steget fram och överraska denna säsong då många spelare är unga men varit med nått år tidigare så som Selma Widén och Lina Påhlson.

Gruppens mest värdefulla spelare, alltså ”MVP”, ja det tillfaller ett ganska väntat namn som nog många hade pekat ut sett till hennes kvalitéer. – Tror Mira Markström kommer vara gruppens MVP då hon har rutinen i laget och är en stark spelare för laget.

Och poängligavinnare – ja gissa vem?

  • Tror även Mira på denna då hon öste in massor poäng på få matcher förra säsongen och kan nog göra många poäng denna säsong också

Förra året vann IBF Linköping sin grupp, men föll sedan i playoff och missade därmed Innebandyfesten. Detta året är det en ny upplaga som har desto mindre erfarenhet och årets målsättningar blir därmed svårare att sia om. – Det är väldigt svårt att säga då det nästan blir som ett nytt lag detta år. Majoriteten av laget var 04 och de byts ut mot mestadels 09, men även 08/07. 04 var en stor del av laget och detta kommer såklart påverkas oss och även många spelare som inte spelat på denna nivå. Men tippar nog på att vi hamnar sämre i serien iår än förra året!

Hur har planeringen sett ut för er del och vad ska ni fokusera på?

– Vi kommer lägga mycket fokus i grunderna då det är väldigt många nya i laget som inte spelat på vårat spelsätt innan. Vi ska försöka förbereda alla så gått de går tills premiären!

Om du fick ändra en sak med JAS, vad isåfall?

– Hade nog ändrat att de som vinner jas går direkt till festen! Eller att man kunde spela jas något år längre.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar