JAS-bloggen
Intervjuer

Elitföreningen spänner bågen med WinterGames: ”Första upplagan var väldigt lyckad”

Vi går in i de varma sommarmånaderna där större delen av innebandyn handlar om försäsong, uppehåll eller diverse utomhus turneringar. Dock planeras det för fullt runtom i Sverige kring säsongen 23/24, där allt ifrån träningsupplägg till matcher, serier och vidare ska spikas. En annan stor grej att hantera är det klassiska cupspelet. Hur många ska man åka på? Vilken ska man välja? Pröva nya eller köra samma? Åka långt eller kort?
En cup som är relativt ny är FFC Wintergames eller Falun Floorball Cup Winter Games som det fullständiga namnet är. En cup som debuterade här under förra säsongen med lyckat resultat. Turneringen spelas den 27-29e december och vi erbjuder klasser från HJ och DJ ner till poolspelsklasser. – Den första upplagan blev väldigt lyckad. Vi kunde kombinera den ifjol med att erbjuda gratis entré till en SSL match mot Mullsjö för alla deltagare. Det bidrog ju såklart till att skapa goda förutsättningar för en bra turnering, säger Joacim Svensson till bloggen som är turneringsansvarig.
Precis som med allt som genomförs för första gången, så hittar man grejer att förbättra och ändra. Så även här och Svensson trycker på ett par punkter. – Vi har valt att göra så de äldsta klasserna spelar 2×20 minuter i alla sina matcher istället för 2×15. Vi hoppas att detta ska bidra till lite mer tävling och helt enkelt bättre, roligare och längre matcher. Detta gäller i klasserna DJ/HJ/F16/P16/F15/P15.
Just i mellandagarna så råder det ju en hård konkurrens med andra turneringar. Varför ska man då välja just Faluns turnering framför andra? – Jag tycker man ska välja vår cup utifrån logistiken. Vi har sex planer under samma tak och en sjunde bara 3-4 kilometer från Lugnet. Vi har även boendealternativ i centrum i Falun vilket gör att logistiken är lätthanterlig då allting är inom en radie på fyra kilometer.
Falun är ju en stad som senaste åren förknippats med stora framgångar, både på herr, men även dam och senaste åren har juniorlagen gått stark. Det råder ingen tvekan om att det är en innebandystad och att som ung talang komma och spela en cup, kan öppna många dörrar. – Det finns möjligheter att visa upp sina kunskaper då ofta så brukar våra spelare, tränare och sportchefer från både IBF Faluns A-lag samt IBF Falun Utvecklings organisation röra sig i hallarna så det finns många kompetenta innebandyögon som tittar under turneringsdagarna.
Falun får ju rent geografiskt klassas som ett en stad i de mer nordliga delarna, men förra året fanns det lag med både från syd, men även än högre upp. – Förra året var det mycket lag från Dalarna men vi hade även lag från Göteborg (Lindås) och Umeå. Till och med ett lag från Lettland.
Vad finns det för viktiga datum och dylikt att ha koll på? – Anmälan stänger den 30:e november, men just nu erbjuder vi ett early bird pris. Samt så får dem 20 första lagen en bollpåse med 100 bollar ifrån klubbhuset.
//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar