JAS-bloggen
Intervjuer

Framtidslöfte till SSL-klubb: ”En möjlighet jag bara kunde drömma om”

Även om vi inte ens hunnit avsluta maj månad så är det många spelare som redan nu fått klart med nya klubbadresser inför hösten. En av dem finner vi i Skåne.

Tuva Tykesson född 2007 kunde under säsongen 22/23 kombinera spel i flertalet olika serier. Främst i division 3 med Skurup, men även i en P07/08 serie med Genarps killar. – Ja, det blev ju många matcher och mycket träning med två lag. Jag har spelat med killarna i många år men märker att det börjar bli väldigt tufft att hänga med som tjej men ändå lärorikt och utvecklande, som jag tog med min in i seniorspel som jag spelade som underårig i d3. Med facit i hand blev det ju en bra säsong att slussas in i seniorspel, säger hon till bloggen.

Till hösten är det dock klart att Malmö FBC också kommer vara en del av hennes vardag och kombineras med Skurup. – Valet föll på Malmö av lite olika anledningar, då jag nu går på Malmö idrottsgrundskola och sökt in på NIU så är det praktiskt rent geografiskt. Sedan tycker jag att upplägget Malmö kunde erbjuda mig låter spännande och fungerar tillsammans med Skurups D1.

Hon kommer alltså vara tillgänglig för båda lagen där just det blir spel i JAS med Malmö samt att möjligheten att träna med SSL-laget kommer att finnas. – Jag ser fram emot att äntligen få spela matcher med Skurups A- lag som jag har tränat med nu i två år. Angående JAS ska det bli super spännande och roligt att äntligen få spela med tjejer i min egna ålder vilket jag aldrig tidigare gjort och chansen att få träna med Malmös ssl lag ser jag som en möjlighet jag bara kunde drömma om.

Rent träningsmässigt med matcher också – hur kommer detta gå ihop?

– Detta kommer att bli ett pusslande. Tanken är att jag jag ska träna med Skurup samt Malmös ssl lag. Sen blir det matcher med Skurups D1 och Malmös jas lag. Sen får vi se hur det går med min utveckling.

Om vi ser till JAS, vad har du för förväntningar och förhoppningar där?

– Som jag nämt tidigare ska det bli oerhört roligt att få spela med tjejerna i jas. Förväntningarna är att jag ska komma bra in i laget. Det är trotts allt mitt första år som jas spelare och även mitt första år i Malmö.

Och till helheten, vad har du för målsättningar?
– Att jag ska utvecklas till en SSL spelare.

Att Tykesson redan nu ses som lovande och har många egenskaper att lyfta fram, så finns det självklart grejer hon vill jobba vidare med. – I seniorspelet kommer jag behöva jobba mycket med min fysik så jag är en liten spelare och fortsätta utvecklas min spelförståelse samt snabbhet. I nuläget har jag inte jätte bra koll på jas serien och kan därmed inte säga jättemycket, men antagligen samma som i seniorspelet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar