JAS-bloggen
Okategoriserade

Succésäsongen kröntes med landslagsplats: ”Ett besked jag inte hade räknat med”

I början av veckan så släppte Norden/Brottman sin nästkommande landslagstrupp inför ett läger här framöver i maj. En del i arbetet mot nästa VM som spelas på hemmaplan under nästa år. Truppen bjöd på ett par intressanta namn som absolut får klassas som överraskningar.

En av de uttagna var Pixbos Daniel Kalentun, som bara dagar innan kunde säkra ett VM-guld i Danmark med U19-landslaget. – Vinna VM-guld var en obeskrivlig känsla som kommer ta lång tid att smälta. Jag har från tidig ålder haft drömmen att spela U-19 VM och sen att vinna guld var en sjuk känsla, säger han till bloggen.

När det värsta firandet hade lagt sig så kom alltså nästa glädjebesked. Trots att han bara är född 2005 och har ett år kvar som junior, så blev Kalentun ett av namnen i herrarnas landslagstrupp.- Det är ett besked som jag inte hade räknat med men det var riktigt kul att få såklart. Det ska bli roligt att se och spela med allra de bästa i landet.

Kalentun har under säsongen haft en en stark utveckling precis som hela Pixbo där man till sist tog sig till semifinalen och pressade giganterna Falun till en sjunde avgöra match. – Som du var inne på så har vi haft en stark säsong där vi visade många att vi är att räkna med när vi tog semifinalen mot Falun till sju matcher. För egen del så har jag fått en stor roll denna säsong vilket jag har trivts med.

Om vi vänder blickarna mot lägret i Västerås. Vad har du för förväntningar på det som kommer?

– Det ska bli en sjukt rolig helg där man får spela med dom bästa samt lära känna alla. Det kommer förhoppningvis bli en bra och lärorik helg både på och utanför planen.

Kalentun har tidigare främst spelat back, men ju längre säsongen gått så har han allt mer återfunnits på en forwardsplats. I landslaget så benämns ju positionerna på ett annat sätt och det återstår att se vart han får spela. – Inför säsongen så startade jag som back men tränarna i Pixbo ville testa mig som forward efter jul och jag är en person som gillar att testa nya saker och ha nya utmaningar. Just nu känner jag mig som en allround spelare som kan spela lite vart som helst beroende på vart träningarna behöver mig.

Just din spelstil. Vad känner du att du vill bidra med och visa upp att du har som styrkor?

– Jag vill vissa att jag alltid går in 100% i varje närkamp och vissa min spelförståelse. Sen är det alltid kul att bidra med poäng och att man förhoppningsvis har i landslaget att göra framöver.

Utöver Kalentun så innehåller truppen ytterligare ett par yngre förmågor, t.ex. lagkompisen Gustav Lindberg som också är född 2005. Det är dock ett annat namn han ser fram emot att möta av förklarliga skäl. – Det är alltid kul att spela med eller emot brorsan. Annars ska det bara bli kul att lira med dom bästa.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar