JAS-bloggen
Listor

19 spelare som närmade sig U19-landslaget under Festen

Kommande vecka så kommer både Christoffer Souminen och Jonatan Brolin presentera varsina trupper inför ett läger som väntar i slutet av maj. Båda trupperna är planerade att innehålla spelare födda 2005, men även 2006.

De två landslagen ligger ju i olika faser just nu dock, där U19-tjejerna om lite mindre än ett år ska försvara sitt guld när VM avgörs i Finland. Där kommer spelare födda 2005 vara äldst. För killarnas del så är det bara ett par dagar sedan man vann guld och när nästa VM spelas så kommer spelare födda 2006 vara äldst. Nedan har ni ett par namn som under Innebandyfesten presterade starkt enligt undertecknad och närmade sig landslagsmiljön. Ett par av dem kan ha funnits med i sammanhanget tidigare, men inte i någon större utsträckning och det återstår att se om någon av dessa får chansen kommande vecka. 

Carla Rydbeck, Pixbo Wallenstam IBF – En spelare som kommit in bra i sin nya miljö och ser oerhört bekväm ut på sin backplats. Bollsäker, läser och värderar spelet bra och sätter sig själv inte i svåra situationer. Var genomgående av en lagets mest stabila spelare på Festen och bör absolut vara med i diskussionerna.

Olivia Pehrson, IBK Lockerud Mariestad – Imponerat redan tidigare i flera sammanhang och nu när truppen kan innehålla spelare födda 05-06 så borde Pehrson absolut vara med i snacket. Bolltrygg, stark i närkamper och bra driv. Känns som handen i handsken med landslagsverksamheten.

Alice Rodenvall, Storvreta IBK – Imponerande rejält under Innebandyfesten och hade ett gott rykte sedan innan. Placeringsssäker, bra i förflyttningar och läser spelet. Förtjänar absolut en chans enligt undertecknad.

Saga Åkerling, RIG Umeå IBF – En av de tjejerna på RIG som fått mest förtroende av 06:erna och gjorde bra ifrån sig på Festen. Spelar stabilt, gör inga direkta misstag, men spelar heller inte på överdrivet hög risk. Bra passningsspelare och bra spelsinne. Kan absolut vara aktuell här, lite beroende på hur förbundskaptenerna resonerar.

Sandra Cerwall, IBF Falun Ungdom – En spännande spelare som nu fått ett år i Falun. Har sina absolut styrkor i offensiven med ett ruggigt bra avslut, ett härligt driv, bra och en skön power. Får hon chansen nu? Kan behöva bli något mer explosiv och rappare, men har skills på en hög nivå.

Carolina Peil, Pixbo Wallenstam IBF – En av Pixbos offensiva krafter, som blandade avslut från olika positioner med maskerade passningar. Även om offensiven är klart stark, så finns det en fin arbetsförmåga och ett bra duellspel. Hade absolut inte gjort bort sig.

Stina Kampe, IBK Lockerud Mariestad – En personlig favorit som jag tycker var väldigt bra på Festen förra året och som absolut inte blivit sämre. Spelat allt mer regelbundet i den allsvenska miljön och har både en bra fysisk förmåga kombinerat med en spelskicklighet som absolut är av hög klass.

Engla Helmersson, Täby FC – I Täbys lag finns det många som imponerat både i USM och SDF-SM. Helmersson är definitivt en av dem. En ”irrationell” forward med ett fint målsinne och bra på att komma till avslut och hitta ytor. Är hon inte med nu, så är det nog bara en tidsfråga.

Alice Wahlström, Landvetter IBK – Wahlström som redan under året spelat allsvenskan och gjort det bra enligt rapporter. En stark och fysisk back med bra blick och bra ledaregenskaper. Tar för sig på planen och vill bidra i alla delar. Borde absolut kunna blanda sig i diskussionerna här.

Nils Lindström, Sundsvall FBC – En av många som imponerade i detta Sundsvall. Oerhört komplett som spelare, vinner bollar, sätter igång spel, tar ansvar både med och utan boll och har fina egenskaper både tekniskt och i passningsspelet. Tycker han är given att få chansen.

Isac Holmer, KFUM Jönköping – En av flera individuellt skickliga spelare i detta KFUM, men Holmer är en av de med absolut högsta skills. Oerhört rapp i steget, duktig med bollen och bra på små ytor. Kan bjuda på sköna små nätta dragningar, men även hitta en härlig cross eller ett direkt avslut. Svårläst och kan absolut vara aktuell här.

Lukas Magnusson, Sundsvall FBC – Precis som Lindström så imponerade Magnusson vilket kanske var lite mer ”väntat” på förhand. Också duktig med boll, bra touch och alltid ett hot. Duktig avslutare och bra spelsinne vilket gör att poängen trillar in ofta. Också given enligt mig.

Leon Arvidsson, Alingsås IBK – Ett namn jag anser borde varit med tidigare, men som absolut borde få chansen nu. Fin passningsspelare, duktig på att äga boll och värdera lägen och kan växla tempo väldigt fort i sina aktioner. Bra i duellspelet och borde ta mer avslut enligt undertecknad.

Lucas Svensson, FBC Lerum – Även om Lerum inte presterade på topp, så var Svensson emellanåt dominant. Stor och stark både med och utan boll, enormt driv med bollen och svår att ta boll av. Vann både närkamper och löpdueller och var tex en av relativt få som kunde göra sin gubbe mot RIG:s man-man. Känns väldigt ”landslags” kompatibel sett till styrkor.

Oliver Mendoza Nyberg, RIG Umeå IBF – Den av 06:erna som hade störst förtroende och det med all rätt. Då 06:erna kommer vara äldst vid nästa VM så kommer en del skolas in redan nu. Mendoza lär då vara en nyckelspelare med sin fina bolltouch och teknik och borde testas snarast.

Ted Di Luca, Hammarby IBF – Precis som ovan nämnda Mendoza, så kan Di Luca också vara ett namn för nästa VM. En härlig rightare, med både bra blick i spelet, men framförallt duktig på att komma in i farliga ytor och hitta avslut. Bra avslutare!

Isac Olsson Ferm, Höllvikens IBF – Vet att han var med i den digitala truppen på 77 spelare, men inget efter det om jag inte har fel. Förtjänar absolut en chans enligt mig framöver. Driver sin kedja, duktig med boll, stor och stark och bra avslut.

Herman Karlsson, Team Thorengruppen Ungdom SK – Har under flera år rankats högt, men kanske inte tagit sista kliver fullt ut. Har dock allt ofta visat sin kapacitet signerat spelsinne, teknik och bra fart. Borde absolut vara aktuell för U19-miljö och få chansen en gång innan man går över helt på 06-07.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar