JAS-bloggen
Intervjuer

Succélaget missade medaljerna: ”Handlade om små marginaler”

För lite drygt en vecka sedan så hade de första matcherna på Innebandyfesten avverkats. Nu är det dags för en recap med ett av lagen som gick klart över förväntan enligt undertecknad.

Storvreta kunde för andra året irad få chansen att spela Festen på hemmaplan i mäktiga IFU Arena. – Vi gick in med en bra känsla! Det är få förunnat att få spela på hemmaplan och vi visste att intresset och stödet utifrån skulle vara stort, säger Lina Andrén till bloggen.

Som jag nämnde ovan så hade jag definitivt inte räknat med att Storvreta skulle gå mycket längre än kvartsfinal, där man även hade en relativt öppen grupp dessförinnan.Hur hade man då laddat upp? – Sista allsvenska matchen spelade vi i mitten på mars och sedan dess har vi tillsammans lagt fullt fokus på uppgiften. Vi har fokuserat på oss själva och finslipat på detaljer. Att njuta och ta vara på chansen har under uppladdningen och helgen vart ledorden!

I den första matchen kunde man möta Täby och till sist vinna med 4-3, något oväntat enligt mig då jag såg Täby som gruppens favorit. – Vi möter ett mycket skickligt Täby som vi under det senaste året möt ett par gånger och som alltid resulterat i jämna och tuffa matcher. Vi går in med en bra känsla inför och får till en bra start! Sen är det det hårda jobbet i försvaret, tron på vårt egna spel och otrolig effektivitet som leder till vinsten!

I den andra matchen skulle man möta Landvetter, som hade vunnit sin första match. Efter ett 1-0 underläge kunde man relativt långt in i den andra perioden kvittera. – Vi möter ett tufft Landvetter som spelar fysiskt och periodvis rullar av mycket tid och drar ner på tempot. Vi kommer inte riktigt upp i nivå kan jag tycka men är fortsatt starka i försvaret. Vi bränner en hel del lägen och ska vara glada att vi får med oss en poäng.

Man avslutade gruppspelet med att besegra Nykvarn med 5-1 och därmed säkra en imponerande förstaplatsen i gruppen. – Vi visste att gruppen skulle vara tufft och jämn och inför sista matchen så var det bara vinst som gällde för att säkra gruppsegern. Jag tycker vi stänger ner Nykvarn genom vårt starka försvarspel och vi är effektiva framåt! Vi känner oss trygga i vårt spel och tar med oss det hårda slitet för varandra in till slutspelet.

I sin kvartsfinal så lottades man mot Lund, som hade kommit två i sin grupp bakom RIG. Därmed än viktigare att man just vann gruppen för att slippa RIG. – Vi visste att vi skulle ställas mot ett tuff Lund som genom deras man-man skulle försöka göra det svårt för oss i anfallszon. Vi pratade därför om att utnyttja ytorna, vara starka bakåt och våga utmana!

Efter en imponerande insats så kunde man till sist vinna med fina 4-1 och därmed gå vidare ytterligare ett steg. – Vi jobbar otroligt hårt för varandra och sliter tillsammans. Vi stressar inte upp oss utan litar på vårt spel och är effektiva när lägena ges! Vår målvakt Alice Rodenvall är även hon stor bidragande faktor till segern, hon tog allt.

I semifinalen mötte man Pixbo och fick där en mardrömsstart och låg under med hela 4-0 efter bara halva första perioden. – Vi är helt enkelt inte alls med från start. Vi sätter inte försvaret och blir bolltittande och det utnyttjar ett så bra lag som Pixbo och vi tappar greppet om matchen direkt.

Därefter orkade man aldrig resa sig utan fick till sist se sig besegrade med 6-1. – Vi sätter inte vårt försvarsspel. Något som varit grunden till att vi tagit oss till en semifinal & vår styrka hela säsongen. I en semifinal mot ett bra och effektivt lag måste allt stämma. Efter första perioden tycker jag vi delvis hittar tillbaka till vårt försvarsspel, men Pixbo är fortsatt starka och vi lyckas inte vända.

Men än var inte resan slut – en match om tredjepris väntade och det var kort om tid för att ladda om. – Vi tillät varandra att vara besvikna, men gick sedan samman och fokuserade om eftersom vi fortfarande hade chans på medaljerna. Det var bara att blicka framåt.

Man skulle dock få avsluta med ytterligare en förlust då även Falun blev för tuffa i slutändan. – Vi har, likt alla lag under turneringen slitit hårt och haft hög belastning. Bronsmatchen mot Falun, sista juniormatchen för oss födda 2004 så ingen höll tillbaka. Falun startade starkt, men vi kom ikapp och förbi men drabbas därefter av tunga utvisningar som motståndarna utnyttja effektivt. Därefter anser jag att det handlar om små marginaler som gör att Falun går vinnande ur matchen.

Över hela turneringen, en fint genomför turnering. Är det någon du vill lyfta fram lite extra efter turneringen? – Många som utmärker sig men en tjej som vart outstanding hela turneringen är vår målvakt Alice Rodenvall. I kvartsfinalen mot Lund visade hon verkligen vad hon går för!

Jag vill även hylla backparet jag haft bakom mig i helgen, Rebecka Ulriksson och Vega Thor. Dem sliter som djur, vinner närkamper och driver på laget med deras fart och fysiska spel!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar