JAS-bloggen
Intervjuer

Storfavoriten försvarade guldet: ”Vinner inget gratis bara för vi är favoriter”

RIG:s tjejer kunde inte helt oväntat försvara sitt guld på Innebandyfesten för ett par dagar sedan. En stark bedrift, men som sagt relativt väntad.

Som vanligt är RIG favoriter inför och inget undantag denna gånge heller då man klev in med en stark trupp inför. – Såklart att de är en press i att vara favoriter i andras ögon ,men att man tar match för match och då ger allt för att vinna. Bara för att vi är favoriter vinner vi inget gratis. Vi som lag och individer har jobbat hårt under hela säsongen och haft ett mål att vinna hem guldet. Men att det såklart kan vara jobbigt och vara en press men att de är något man får se bort när matcherna börja, säger Linda Grundberg till bloggen, en av lagets 04:er.

Man skulle i sin grupp ställas mot Lund, Karlstad och Sköndal, där det främst var Lund som sågs som den klara utmanare.- Vi visste innan att det var en tuff grupp då vi skulle möta tre starka lag. Två av lagen körde också man man vilket är något vi inte är vana att möta så de va tufft.

Man skulle dock börja med att möta Karlstad i sin första match, där man egentligen dominerade från start till mål och vann med klara 7-1 tillslut. – Jag skulle säga att laget gör de vi kan, det är alltid mycket nervositet under festen speciellt första matchen. Men jag tycker de släpper snabbt och efter första målet känns det som att vi kommer in i det mer och mer.

I andra matchen väntade alltså Lund där man kunde gå upp till en 4-0 ledning och till sist vinna med 4-1. – Det var en tuff och jämn match mellan två lag som båda körde man man. Vi kör vårat spel och gör de vi kan och jag tycker Lund gjorde de bra också.

Man avslutade gruppen med en tredje seger, denna gången mot Sköndal. Återigen hade man en 4-0 ledning och kunde till sist vinna med 6-2. – Eftersom vi vunnit båda matcherna innan denna så var vi vidare oavsett resultat. Men jag tycker att vi speciellt i slutet fick kämpa för att gå vinnande ur matchen.

I kvartsfinalen lottades man emot Landvetter, en på förhand tuff match mot ett lag som gjort bra resultat senaste åren. Det var just Landvetter som började bäst och hade en 0-2 ledning, innan RIG ju längre matchen gick kunde komma ikapp och till sist vinna med 4-2. – Jag tycker att det var en spännande match mellan två bra lag. Vi som lag var inte påkopplade i början vilket resulterade i två mål bakåt, men att vi sedan inför andra perioden började koppla på och spelade vårat spel och då vände vi. Det var en tuff match där Landvetter stod upp bra och gjorde det svårt för oss.

Efter avancemanget så väntade Falun i semifinal, ett lag som hade övertygat rejält. När RIG hade en 0-4 ledning efter två perioder så såg det ljust ut. – Både innan och främst inför sista sa vi att inget var klart än, att våran biljett till finalen inte finns förens vi leder efter matchen är den slut. Vi pratade mycket om att trots ledning så skulle vi kämpa och jaga för att ta oss till final.

När Ebba Törngren gjorde 0-5 i ett par minuter in så såg det än bättre ut, men från ingenstans kom Faluns reduceringar och man gjorde fyra raka mål på kort tid. – Helt ärligt så vet jag inte, tror det skulle kunna vara att alla började slappna av. Att släppa in fyra mål bakåt på så kort tid får inte hända.

Till sist så kunde RIG reda ut det och vinna med 5-6 i en match som alltså tog en oväntad vändning. I finalen sedan väntade Pixbo. – Innan sa vi väll bara att vi skulle köra vårt spel och få igång vårt rull. Trotts alla matchen vi spelat så känns de som att alla i laget hade en bra energi och mycket att ge.

I finalen så skulle inte Pixbo ha mycket att säga till om, utan RIG trampade gasen i botten direkt och kunde dominera från start till slut. Till sist vann man med klara 8-0. – Som alla viktiga matcher är de såklart mycket nerver osv och från min sida var de en känslofylld match eftersom vi alla ville att sista matchen skulle vara en final, speciellt för oss 04 som gjorde våran sista match då. Själva matchen tycker jag var rolig, jag tycker att Pixbo tryckte på och körde på och att vi på de försvarade bort de och satte hög press. Vi fick kämpa till oss första målet men sen tycker jag att vi bara jobbade på som ett lag och fick in fler mål.

Ni lämnar nu, spelare födda 2004. Hur tror du kommande generationer klarar sig?

– Jag tror att de kommer klara sig bra. Vi i 04 kullen är inte många som lämnar så de blir ju inte lika stor del av laget som försvinner. Sen tycker jag av de jag sett verkar 07:orna som ska börja vara duktiga så jag tror att de kommer gå toppen för de nästa säsong.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar