JAS-bloggen
Intervjuer

Förväntad utmanare missade slutspelet: ”Jobbigare att kliva in med tippning på hög placering”

Drygt två dagar sedan vinnarnas korades i Uppsala när Innebandyfesten för spelare födda 2004 och yngre avgjordes. Ett av lagen som var förväntade att gå långt och kanske till och med utmana hela vägen, lyckades inte riktigt motsvara det denna gången.

Laget vi pratar om är Täby på DJ-sidan, ett Täby som bara för ett par veckor sedan vann USM och som har flera spelare som vunnit SDF-SM med Stockholm och dylikt. – Det var såklart kul att folk trodde på oss då vi, som många andra, ville ta ett sm-guld. Samtidigt kände vi väl att det är betydligt jobbigare att kliva in med tippning på hög placering istället för att kliva in som underdogs. Känslan i helhet var ändå bra och energin och inställningen var på topp inför fredagen, säger Isabelle Chopard Sjögren till bloggen.

Man inledde med att möta hemmahoppet Storvreta. Även om man sågs som just favoriter så förlorade man till sist med uddamålet. – En mentalt jobbig match då både vi och Storvreta lyckades vända underläge, i slutändan kan jag tycka att det är slumpen som avgör vinnaren eftersom inget av lagen riktigt hade grepp om matchen, sen är det såklart också alltid jobbigt att möta sin gamla tränare i en viktig match som denna. Resultatet innebar att alla kommande matcher blev ”måstematcher”.

I match två väntade Nykvarn som också hade förlorat sin första match. Där kunde Täby till sist dra det längsta strået och vinna med 4-2. – Vi går in med rätt inställning från start och det syns när vi får in de två första målen att vi verkligen vill visa att vi kan bättre. Sen när vi hamnar i 2-2 läge fick vi hjälp av Moa Dynefalk och Engla Helmersson som visar vägen till vinsten i den matchen.

I den tredje matchen som skulle bli direkt avgörande så tog man en 2-0 ledning, men skulle till sist få se Landvetter vända och vinna med 2-4 vilket gjorde att man missade slutspelet. – Jag tycker vi har koll på matchen inledningsvis och vi stoppar deras uppspel och lyckas även få in två mål under den tiden. I pausen tror jag att Landvetter kom på hur man skulle spela sina uppspel på vårat försvar, vilket var att bara kasta bollen på mål och vara först med att få träff på bollen. Mycket bra taktisk ändring av dem som vi inte riktigt hinner anpassa innan matchen drar ihop sig. Det märktes att de var numret större än oss när det kom till just närkamperna framför målet. Mycket jobbig match för alla i laget.

Istället blev det placeringsmatcher, där man skulle spela om plats 9 till 12. Ett icke önskvärt scenario. – Jag tycker inte riktigt vi hinner ladda om. Efter matchen var det riktigt tung stämning och mycket irritationer och det kändes lite som att glödet hade slocknat. Vi sätter dock målet att vi ska visa för alla att våran grupp var den tuffaste/ jämnaste och att vi lika gärna hade kunnat gå till slutspel.

Man mötte i första matchen Karlstad, där man vann med 6-4 och hade fortsatt chans att ta 9:e platsen. – Lite lägre tempo i denna match än de tidigare. Det var två fortfarande besvikna lag som ställde upp på banan och energinivån i hela laget var lite låg. I periodpaus pratade vi om just energin och att om vi bara hade hög energi var vi det bättre laget. I andra börjar det lika svajigt som i första men till sist får vi tag på matchen och vinner rättvist.

9:e platsen tog man till sist då man vann även nästa match. Den gången var det Örnsköldsvik som stod för motståndet och man vann med 5-1. – Inledningsvis var ö-vik lite mer taggade och hårdare än oss, därmed att de leder matchen med 0-1 tidigt. Sedan i andra perioden skärper vi oss lite och vi löser deras man-man försvar betydligt bättre än i första och lyckas få in fem mål innan signalen går. Två av målen får Moa även in i numeralt överläge, först i 5 mot 4 och sedan i en avvaktande utvisning i 6 mot 5. Skön och välförtjänt vinst tycker jag.

Sett till hela turneringen. Vad ger du er för betyg?

– Kan tycka vi ska vara nöjda med turneringen då vi har ca 2/3 födda 06/07. Samtidigt måste vi lära oss att få med oss marginalerna när det gäller. 7/10!

Täby lär ju ha ett bra lag nästa år med. Vad tror du om lagets chanser på chans till revansch?

– Ja men absolut tror jag på en klart bättre placering än i år, samtidigt är man fortfarande minst ett år yngre än de äldsta spelarna där. Jag kommer definitivt heja fram dom till förhoppningsvis ett sm-guld.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar