JAS-bloggen
Intervjuer

Drömmen som blev till verklighet: ”Fantastiskt att spela som underdog”

I helgen så avgjordes Innebandyfesten, något av det mest önskvärda att spela för många av juniorerna runtom i landet. Ett av lagen på plats var Sundsvalls killar.

Sundsvall som för andra året i rad fanns på plats och var laddade inför. – Såklart kul att bara få åka ner och spela, men första målet var att ta sig till slutspel, sen ta det därifrån, säger Felix Thor till bloggen.

Sundsvall skulle spela i en grupp med Farsta, KFUM Jönköping och Warberg. – Jämn grupp där jag tycker alla matcher vi spelar är jämna. Att siffrorna rinner iväg mot Farsta tycker jag inte speglar matchbilden.

På förhand sågs Sundsvall inte som direkta favoriter och bloggen hade t.ex. tippat laget på en tredjeplats. – Förståeligt då vi går vidare i playoff 3. Men vi visade under kvalet vad vi kunde och kommer in i turneringen med en bra känsla efter två vinster mot relativt bra motstånd. Sen är det ju alltid fantastiskt att spela som underdog.

I första matchen väntade alltså Farsta, där man efter en jämn inledning till sist förlorade med hela 10-4. – Tycker matchen är jämn i två och en halv period. Sen gör dom några enkla och vi rasar ihop totalt. Svag avslutning på matchen.

Pressen blev därmed större inför match två mot KFUM. Där lyckades man till sist vinna en tight match med 4-3. – Alla vet vad som krävs i den matchen för att nå slutspel, och alla gör sitt bästa för att vi ska ta oss dit.

I sista matchen ställdes man mot Warberg. Inför matchen så hade alla fyra lag i gruppen chans att gå vidare. Sundsvall hamnade i ett 1-3 underläge, men kunde under matchens sista minuter vända till först 3-3 och sedan även göra 4-3. – Vi är bättre än dom hela matchen egentligen men bollen vill inte in. Men att vinna på en sådan vändning som vi gör är mycket bättre än att leda hela matchen, vi är ju ändå i underhållningsbranschen.

Man tog därmed en andraplats i gruppen och lottades då mot en gruppetta. Laget blev inget mindre än ett bekant motstånd, nämligen Team Thorengruppen. Här skulle man visa styrka och vinna med 7-3. – Vi förlorar mot dom i serien, men en jämn match så vi visste att vi hade goda chanser att gå vidare. Vi gör rätt saker hela matchen igenom och rullar boll bra och tröttar ut dom. Känns som vi har kontroll egentligen hela tiden. Vi spelar moget.

I semifinalen så ställdes man emot Höllviken. En tight match som till sist gick till förlängning och även straffar. Där kunde matchhjältarna kliva fram och Sundsvall vann matchen. – Två lika bra lag skulle jag säga, bra kamp och spela av båda lagen. Fullt rimligt med 4-4 efter 3×20 och 10 minuter med avvaktande spel i förlängningen. Sen har vi Messi i kassen som spikar igen och ett gäng fina straffvarianter av gubbarna.

I finalen väntade RIG, vad sa ni inför?

  • Vi sa att det är inga övermänniskor på andra sidan, juniorer precis som oss, och om vi spelar vår nästa innebandy så är det match.

Även om Sundsvall hängde med bra under första perioden och inledningen av andra, så skulle man till sist inte hålla och kunde förlora med klara siffror tillslut. – Dom gör något mål i PP och får in några bollar på kort tid och luften går lite ur oss. Trötta ben efter hård matchning under turneringen på många håll också.

Hur skulle du sammanfatta en imponerande turnering?

– Fantastiskt sätt att avsluta juniortiden för oss 04or. Långt över förväntningarna från alla på förhand men såklart alltid kasst att förlora en final.

Thor själv blev belönad med en plats i All-star Team, tillsammans med Höllvikens Jonathan Nilsson och RIG:s Gabriel Kohonen. – Kul såklart, men många i laget som hade kunnat tagit en plats.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar