Sammanfattning dag 2

Dag två! Tidigare uppstigning och en burk Clean in i systemet för att få igång kroppen. Tack Clean!

8.30 startade matcherna där två grupper spelades samtidigt. I grupp C var det matchen mellan Pixbo och Växjö som var indirekt avgörande vilket lag som skulle ta andraplatsen bakom Falun som gjorde jobbet mot Bele som väntat och vann gruppen. Pixbo hade en 3-0 ledning i paus och när Lovisa Eliasson prickade in 4-0 tidigt i period två så kunde Pixbo sedan spela avslappnat och till sist vinna bekvämt med 4-0 och ta andraplatsen.

Desto intressantare i grupp A där Lockerud skulle möta Ö-vik och Onsala möta Huddinge, där egentligen alla möjliga scenarion fanns. Två jämna förstaperioder i båda matcherna där jag försökte stå emellan för att se lite av båda. Det var först i period två som det blev islossning för Lockerud och Onsala. Lockerud kunde till sist hålla ifrån och vinna med hela 7-3 och därmed säkra förstaplatsen på sju poäng.

Onsala hade en 1-4 ledning mot Huddinge, där Stockholmarna kunde krypa närmare och reducera två gånger om. Närmare än så kom man inte och Onsala såg därmed till att ta andraplatsen bakom  Lockerud. Första missen i tippningen där Onsala presterade klart bättre av det jag såg, hatten av! Elin Egner visat självklart upp sina offensiva kvalitéer, men det fanns fler spelare som visade upp sig. Onsala lottades därmed mot Falun i kvartsfinalen, där Lockerud istället fick Pixbo från samma grupp.

Liknande scenario hade vi i matcherna som började klockan 10. Lund och Karlstad skulle göra upp andraplatsen bakom RIG och i grupp B där Täby mötte Landvetter och Storvreta mötte Nykvarn så fanns det också många olika scenarion. Förväntningen var att Storvreta skulle slå Nykvarn och att Täby och Landvetter i sin tur skulle göra upp om den andra platsen där bakom.

I första perioden så dominerade Täby relativt rejält och med ledning så valde jag att titta lite på Lund-Karlstad där skåningarna kunde ta sig vidare efter en stabil 5-0 vinst.

Tillbaka till Täby-Landvetter där göteborgarna hade vänt och ledde med 2-4 och kunde till sist hålla sin ledning och därmed ta sig vidare som tvåa bakom Storvreta. Starkt, men tycker att Täby underpresterar sett till truppen man har på pappret och vad man åstadkommit tidigare.

Därefter väntade ett intressant uppgörande i grupp E. Farsta mot KFUM och Warberg mot Sundsvall där samtliga fyra lag hade chansen att gå vidare. KFUm började starkt med en 1-3 ledning, men Farsta tog timeout, fick ordning på grejerna och kunde istället sätta sig i förarsätet. På andra planen så hade Warberg en 1-3 ledning och var då vidare tillsammans med Farsta, men tappade fokus och Sundsvall kunde reducera och kvittera. Till sist kom även 4-3 för Sundsvall efter ett mycket tveksamt domslut. Till sist kunde även Farsta placera in ett par bollar i tom kasse och vinna med 8-5 och därmed vinna gruppen med Sundsvall som tvåa.

Samtidigt så kunde TTG vinna sin grupp efter vinst mot Västerås och där Partille/Alingsås till sist kunde vända mot Trosa och säkra andraplatsen. Partille/Alingsås tycker jag spontant har fler växlar att lägga i än vad man visade under gruppspelet.

Lika intressant blev det i H-gruppen där det också fanns möjligheter till att sorters utfall. Höllviken ledde mot Lerum och vann till sist med 3-2 där Isac Olsson Ferm (tre mål) och Jonathan Nilsson i målet var de klart stora skillnaderna. Då Hammarby gick och slog Storvreta så kunde till sist Lerum även ta sig vidare som tvåa trots att man bara hade tre poäng på kontot. Märkligt utfall i en grupp, men de två lagen som jag hade tippat vidare lyckades till sist lösa det.

Snabb lunch följde innan tjejernas kvartsfinaler hade dragit igång. Jag kom i rättan tid för att se Sandra Cerwall pricka in 2-0 till Falun i borte krysset mot Onsala, men bänkade mig sedan vid Lockerud-Pixbo där period två skulle dra igång och där Lockerud, enligt mig, ganska väntat ledde med 2-0. Scenförändring skulle det bli Pixbo gick upp till hela 2-5 i period två. Lockerud reducerade i tredje, men när det väl skulle avgöras agerade Lockerud ganska stissigt, hade svårt att sortera när man skulle plocka målvakt och att inte Oliva Pehrsson spelade för att vinna boll var märkligt enligt mig. Thyra Harald reducerade till 5-6 och Lockerud var nära en kvittering i slutet, men fick se Pixbo vinna. Pixbo som jag inte tycker kanske har spetsen fullt ut, men ett fint kollektiv där man inte är särskilt beroende av en speciell individ. Carla Rydbeck ser dock intressant ut på backen och spelare som Selma Albertsson håller riktigt bra kvalité.

Därefter började nästa två kvartsfinaler där Landvetter öppnade stark med 2-0 mot RIG för att sedan kriga på bra med hjälp av Matilda Carlsson som agerade fint i målet gång på gång. Många spelare i Landvetter som visade upp fint lugn med boll flertalet gånger om, spelare som Anna Strand, Filippa Stigen, Eline Van Uum med flera gav laget tid att andas emellanåt. Till sist kunde dock RIG vända matchen och vinna med 4-2, men all heder till Landvetter. Samtidigt så gjorde Lund och Storvreta upp, där Storvreta höll ett tight och samspel försvarsspel och bjöd inte Lund på särskilt mycket. Rodenvall i målet skapade trygghet och en spelare som Vega Thor imponerade oerhört mycket på undertecknad, bra driv, bra teknik och härlig inställning.

Undertecknad fick sedan se sig besegrad av RIG i kvartsfinalerna, där storfavoriterna kontrollerade det ganska rejält från start till mål. En fin start med bra utdelning där man sedan kunde spela stort i många lägen och straffa när Lerum väl försökte agera och t.ex. plocka målvakt. Anton Sahlin i Lerums kasse storspelade emellanåt, men där RIG var numret större över 60 minuter och vann rättvist.

Hann in och se sista minuterna av Höllviken-PIxbo, där Pixbo hade vänt ett underläge, men fick sedan ett tveksamt boxplay emot sig under slutskedet. När det såg avgjort ut så kunde Theo Nysten dra upp en boll i taket och matchen gick till förlängning. Där dröjde det drygt två minuter innan Gustav Lindahl fick skottläge och drog upp en ny boll i nättaket och avgjorde därmed den kvartsfinalen.

När vi summerar dagen så har vi alltså följande semifinaler imorgon:

DJ18

Pixbo-Storvreta

Falun-RIG

Även om RIG är starka, så har Falun också imponerat och är det något lag som ska kunna slå dem så tror jag att det är just Falun. Storvreta har ju presterat rejält, bra defensiv, bra målvakt och bra i lägen. Lite snarlikt som Pixbo och jag tror på en ny oerhört jämn semi.

HJ18

Partille/Alingsås-RIG

Höllviken-Sundsvall

Att RIG är favoriter mot Partille/Alingsås är ganska givet, det är dom oavsett lag dem möter. Partille/Alingsås behöver upp ett snäpp till minst tror jag för att rå på RIG. Sen är frågan om Höllvikens spetsiga förstafemma orkar fortsätta bära dem i en match till. Dock har man det bästa målvaktsparet på plats som också kan vara potentiella matchhjältar. Kommer Sundsvall kunna överraska på nytt? Skulle absolut inte bli förvånad med det laget.