JAS-bloggen
Intervjuer

Lund planenligt till kvartsfinal: ”Gick in med höga förväntningar”

Det är kvartsfinalklart på Innebandyfesten. Ett av lagen som tog sig vidare planenligt är Skånelaget Lund.

Lund som klev in i Innebandyfesten efter att ha vunnit sin grupp nere i Skåne och relativt obekymrat även i playoff. – Festen är något man ser fram emot hela säsongen så såklart gick vi in i turnering med höga förväntningar. De senaste veckorna har vi spelat ihop oss och skapat en bra känsla i gruppen, säger Isabell Holm till bloggen.

I första matchen mötte man Sköndal, där man efter en ganska sömning förstaperiod kunde vinna med 5-2 till sist. – Festen är något man ser fram emot hela säsongen så såklart gick vi in i turnering med höga förväntningar. De senaste veckorna har vi spelat ihop oss och skapat en bra känsla i gruppen.

I match två väntade RIG, den förväntade gruppfinalen. Efter ett tungt 4-0 underläge så kunde man reducera, men närmare än 4-1 kom man aldrig. – Vi går in i matchen med en bra känsla från förmiddagen men vi för mycket respekt i första perioden vilket resulterar i att de får in ett ganska tidigt mål. Därefter drar vi på oss två oturliga utvisningar och de drar ifrån lite. Skönt att vi fick in reducering innan paus då det gjorde att vi kom in med ny energi inför andra där vi trycker på, men bollen ville inte in. Bra insats trots resultatet.

Indirekt avgörande match blev det mot Karlstad under lördagsmorgonen där vinnaren skulle haka på RIG till slutspelet. – Vi visste att Karlstad är ett löpstarkt lag så det blev extra viktigt att hålla markeringarna stenhårt och inte ge dem utrymme med bollen. Vi pratade en del om deras press och hur vi skulle lösa den.

Lund skulle visa styrka och till sist vinna med klara 5-0 och därmed ta andraplatsen i gruppen. – Vi spelar med självförtroende och vågar hålla i bollen och ta egna intiativ. Matchplanen följdes mer eller mindre perfekt och vi håller dem på utsidan och har en väldigt duktig målvakt i Johanna Lundell som storspelade när det behövdes. Efter deras time out i mitten på andra gör vi det riktigt bra och rullar boll. Kul också att många olika målskyttar fick kliva fram.

Nu väntar kvartsfinal mot Storvreta, som imponerande och vann sin grupp. – I slutspelet är alla lag bra så det lag som är med i huvudet är de som vinner. Det gäller att vi är påkopplade från start och håller oss till matchplanen. Håller vi tätt bakåt har vi alla möjligheter att gå vidare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar