JAS-bloggen
Intervjuer

Lagmaskinen Pixbo slåss om guldet: ”Alla spelare vill och kan avgöra”

8.30 under söndagen så drar semifinalerna igång på damsidan där fyra lag ska slåss om guldet.

Pixbo är ett av de fyra lagen där man i sin kvartsfinal skulle besegra Lockerud. Dock var det Lockerud som efter period ett hade en 2-0 ledning. – Inför andra perioden pratade vi mycket om vår noggrannhet och kvalitet. Vi förlorade mycket 50/50 dueller och gav bort många lägen genom att inte ha noggrannhet i vårt spel. Vilket jag verkligen tycker vi tog till oss då vi vände matchen.

I period två så fick man rejäl träff och kunde vända underläge till 2-5 ledning. – Precis som jag sa då noggrannhet och kvaliteten i vårt spel med passningar osv. Vårt presspel och höga press klaffar också vilket gör att vi får mer boll. Även att vi har ett större tålamod och vågar rulla bollen tills vi får till bra lägen.

Till sist så kunde Pixbo hålla ut och vinna med 5-6, även om Lockerud under slutskedet var nära att kvittera. – Att vi ska vara påtända från start men även aldrig sluta kämpa. Att vi litar på processen och vet vad vi är kapabla till.

Storvreta i semin, tankar inför den?

– Det kommer garanterat bli en tuff match. Det är ett bra motstånd som är mycket kompetenta. Men kommer vi upp i vår högsta nivå så tror jag vi har mycket goda chanser att vinna.

Vad ser du att ni behöver få träff på?

– Noggrannhet och det fysiska spelet. Att vinna varje närkamp, spela bollen smart och ha kvalitet i det vi gör. Att sätta varandra i bättre lägen – spela som ett lag helt enkelt. Och vinnarskalle, att vi vågar vilja vinna.

Vem avgör?

– Vi är en bred trupp där alla spelare vill och kan avgöra. Så det är en svår fråga, återstår helt enkelt att se!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar