JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med bröderna Jensen:”Om det krävs ett motlägg kommer jag inte vika ner mig”

Imorgon så ska semifinalerna avgöras i Uppsala. Fyra lag i respektive klass slåss fortfarande om guldmedaljerna där vi på killsidan kommer se två bröder möta varandra.

Det är Hugo Jensen som representerar Partille/Alingsås, som kommer möta lillebror Victor Jensen som numera återfinns på RIG där båda har Alingsås som moderklubb. 

Kvartsfinalen. Spontana tankar kring den?

Hugo: En tajt match där båda lagen visar upp sina offensiva kvaliteter. Jag tycker att Farsta är lite hetare i början av matchen men att vi tar över mot slutet. Att vi återigen vänder underläge visar en enorm styrka i gruppen.

Victor: Jag tycker att det är en ganska tempofylld match fart med mycket vilja. Det känns som att vi tar varje situation till fullo och lyckas därför få utdelning.

Om du ser till det ni har presterat hittills. Vad tycker du ni fått träff på?

Hugo: Vi har stått för en del svajiga prestationer där vi lyckas vända matcherna i slutminuterna. Stark att vända gång på gång men kanske lite onödigt spännande i vissa lägen.

Victor: Jag tycker att vi har steppat upp två senaste matcherna och främsta anledningen till det är att vi varit mycket bättre i strukturen och noggrannheten i försvaret. Jag skulle vilja säga att det är grunden till vårt anfallsspel.

RIG i semin. Tankar inför den?

Hugo: Tuffast möjliga motstånd. Det går inte att sticka under stolen med att dom är extremt skickliga, och med deras 04 kull har dom även en enorm spets. Jag får lägga favoritskapet på RIG men tror att om vi sätter försvarsspelet kan vi absolut störa.

Victor: Jag tror på en jämn och känslofylld match. Ska bli kul att möta kompisar och brorsan, finns risk för att det blir lite hetsig stämning men det är bara kul.

Brorsan på andra sidan. Hur hanterar man den sitsen?

Hugo: Klart att det är lite speciellt att för första gången inte spela i samma lag när det ska avgöras. Däremot tror jag att när domaren blåser igång matchen är det ingeting jag kommer att tänka på.

Victor: Jag ser det som vilken match som helst. Dock är det lite ovanlig situation, när man är van att stå på samma sida av båset.

Fem minuter kvar. Du har bollen på kanten och brorsan framför. Siktar du för målet eller motlägg?

Hugo: Jag kommer att gå för att göra mål. Om det krävs ett motlägg kommer jag inte vika ner mig bara för att det är brorsan som sitter i täck. Jag är övertygad om att vi både kommer ge allt för att vinna och att ingen kommer gå in halvhjärtat i någon situation bara för att vi är bröder.

Victor: Det valet är en självklarhet för mig. En motlägg i borte!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar