JAS-bloggen
Intervjuer

Förhandsfavoriten kostade på sig en förlust: ”La större fokus på att rotera in spelare”

Även på killsidan är det till sist kvartsfinalklart där åtta lag ska slåss om guldet. Ett par av dem relativt väntade, några desto mer skräller sett till förhandstipset.

Ett av de mer väntade lagen är självklart Pixbo, som slutade på en andraplats i gruppen bakom RIG. – Första delmålet avklarat. Vi har fått ut det vi velat av alla tre matcher. Vi har även haft möjligheten att spela med över 20 spelare vilket visar vilken bredd vi har. Nu väntar förhoppningsvis tre stycken matcher till där vi ska göra allt som grupp för att vinna alla tre, säger Hannes Torgnysson till bloggen.

Det smällde rejält redan i första matchen när man mötte RIG i en fullsatt hall där siffran rapporterades till 800, men kändes desto högre då det inte fanns en millimeter att stå eller sitta på. Pixbo hade en 4-2 ledning med ett par minuter kvar, men fick till sist se RIG reducera och kvittera och därmed blev det en delad poäng. – En bra match med mycket fart precis som väntat. Vi leder med 4-2 med 5 minuter vilket självklart är surt att vi inte kan hålla det matchen ut. Helgen är dock lång där det det gäller att vara som bästa sista matchen, och inte första om man ska vinna ett guld.

Under fredagskvällen kunde man sen slå Bele Barkarby för att sedan i den sista matchen mot Karlstad något oväntat förlora med klara 4-0. – Vi är i princip klara för slutspel inför matchen. Vi hade även tidigt ställt in oss på att möta antigen Lerum eller Höllviken i en kvartsfinal. Vi lade därför större fokus på att rotera in ytterligare spelare i denna match för att hela truppen skulle bli mer ännu förberedd inför kommande kvartsfinal. Resultatet i matchen var mindre viktigt.

Nu väntar Höllviken i kvartsfinalen, ett lag som vann sin grupp på full pott med tre raka segrar. – Ett bra lag precis som alla andra som gått vidare från gruppen. Mycket spets på både forwardspositionen och målvaktspositionen. Tycker dock vi har en ännu vassare målvakt i vårat lag, Albin Flöjner som kommer göra allt för att visa att han är Sveriges bästa juniormålvakt.

Som de flesta vet om så kommer slutspelslottningen göra det möjligt att RIG och Pixbo möts i en final, drömfinalen enligt många och en repris på fjolårets final. Så långt vill dock inte Torgnysson tänka. – RIG är på andra sidan av slutspelsträdet. Båda lagen har först två matcher som man ska vinna för att gå till final så allt kan hända. Fokus för oss just nu är inte finalen, utan nästa match

Oavsett vilket lag vi möter i en final, om vi själva är där kommer vi vara ödmjuka inför uppgiften men spela med ett självförtroende och lugn. Vi tror på vår spelidé och är övertygade om att den kommer leda oss väldigt långt denna helg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar