Öppen avslutning väntar i grupp B: ”Rolig match med högt tempo”

I omgång två av gruppspelet så skulle det finnas flertalet högintressanta matcher att följa, framförallt på damsidan.

Ett av lagen som skulle spela sin andra match var Landvetter. Landvetter som tidigare under dagen skulle inledda med att möta Nykvarn. – Festen har varit något som vi har eftersträvat under hela säsongen. Att äntligen vara här är super kul. Match ett var Nykvarn, ett lag vi inte hade så bra koll på. Känslan i laget var taggat och bra, men såklart lite nervöst. Ett lag vi aldrig mött eller sätt så det var både roligt och spännande att få möta ett nytt lag, säger Alice Wahlström till bloggen.

Efter ett 1-0 underläge så kunde man till sist vända matchen och vinna med 1-3. – Vi går in starkt i matchen och äger mycket boll. Sen blev det en kommunikationsmiss som ger Nykvarn 1-0. Sen vet vi vad vi kan och vi vet att vi är ett lag som aldrig ger upp och kan vända matcher. I period två tycker jag vi lyfter oss, skapar ett momentum och vänder matchen. Sammanfattningsvis kände vi att det var skönt med en seger och att festen äntligen var igång.

I omgång två väntade Storvreta, hemmalaget som i sin första match hade imponerat och slagit Täby. – Vi visste att Storvreta var ett bra lag som hade en vinst med sig från första matchen. Men vi valde att fokusera på det vi kan och gå för vinst.

En tight förstaperiod där det emellanåt smällde på bra, men där målvakterna spelade stabilt och målen uteblev. – Första perioden är en kamp om vem som ska äga matchen. Vi pratade mycket i pausen om att fortsätta kriga för att äga matchen. Men även få in fler skott på mål med folk framför.

Landvetter skulle till sist ta ledningen på ett långskott, men Storvreta gav sig inte och kunde kvittera i boxplay. Resultatet stod sig perioden ut och det blev till sist en delad poäng därmed. – Jag tycker vi äger andra perioden och 1-0 tycker jag är rättvis. Efter målet tycker jag vi spelar moget det vi håller i bollen och matchen känns stabil. Sen slarvar vi lite och Storvreta får en kvittering. Tycker det är en rolig match att spela med två bra lag. Vi är nöjda med spelet, men såklart att vi ville komma vinnande ut matchen!

Imorgon väntar Täby i sista matchen för Landvetter, ett Täby som slog Nykvarn i sin andra match. –  Täby är ett bra lag, men det är vi också. Vi har gjort en bra och stabil insats i turneringen än så länge så jag tycker vi ska ta med oss det vi gör bra. Jag tror det kommer bli en spännande och rolig match med högt tempo!