Hemmahoppet gick på knock direkt: ”Har ett fokus på oss själva”

Efter att första omgången av DJ-matcher spelats så var det dags för killarna att kliva in i första omgången.

Storvreta som hemmalag skulle ställas mot FBC Lerum, en match där undertecknad på förhand hade tippat ut Storvreta och haft Lerum som ett av lagen till kvartsfinal. – Vi går in i festen med ett fokus på oss själva. Vi vet vad vi är bra på och det gäller bara att få ut det på plan. Vi njuter av att vara här bara och visa vad vi går för, säger Storvretas Rasmus Sörensson till bloggen.

Storvreta skulle få en drömstart och bara efter ett par minuter hade man en 2-0 ledning. – Vi är kreativa och direkta vilket gör att vi får en bra start. Vi visste att det va viktigt i och med 2 x 20. Vi är också starka defensivt och vinner mycket boll.

Ledningen stod sig perioden ut och Storvreta kunde gå till paus i en fin sits. – Vi är nöjda och det gäller bara att hålla fokus uppe. Vi pushar på att hålla lugnet vad som än händer.

I den andra perioden kunde Emil Mattsson trycka upp 3-0 i krysset i powerplay. Därefter började en anstormning av Lerum där man bland annat plockade målvakt. En reducering kom med ett par minuter kvar att spela. – Vi tror på oss själva och 3-1 målet var inget som drog ner vårt självförtroende då det är ett ganska skitigt mål. Vi vet att om vi har fokus så är vi riktigt bra i 6 mot 5.

Till sist kunde man hålla 3-1 ledningen och därmed ta en oerhört tung seger. – Jag tycker att vi visar att vi är starka defensivt och bra på att hålla fokus hela matchen. Jag tycker Lerum är duktiga så vi ska vara riktigt nöjda med 3-1. Men det är bara första steget så det gäller att fortsätta hålla fokus.

Höllviken väntar i nästa match, vad säger du om den?

– Vi ska fortsätta tro på det vi gör, få ut det på plan och ha kul så vet vi att vi är som bäst. Vi ser fram emot nästa tuffa match.