Faluns styrkebesked i förväntad toppmatch: ”Viktigt att vi har tre bra formationer”

9.30 drog årets upplaga av Innebandyfesten igång där 16 lag på damsidan skulle slåss om guldet. Först ut var en förväntad toppmatch som blev mer odramatiskt än väntat.

Det var Falun och Pixbo som skulle drabba samman, två lag som förväntades att göra upp om gruppsegern. – Vi hade en bra känsla inför matchen, vi gick in väldigt taggade men såklart var vi alla väldigt nervösa då vi visste attP ixbo var duktiga. Alla har längtat efter turneringen så det var egentligen bara att gå in och köra, säger Madeleine Kiviranta till bloggen.

Falun kunde göra 1-0 via Stina Jonson och behålla den ledningen perioden ut. – Vi hade en bra känsla inför matchen, vi gick in väldigt taggade men såklart var vi alla väldigt nervösa då vi visste att Pixbo var duktiga. Alla har längtat efter turneringen så det var egentligen bara att gå in och köra.

Tidigt i period två så kunde Falun få islossning rejält när både 2 och 3-0 kom och till sist även 4-0 i powerplay. – Vi vet att Pixbo kommer gå för att reducera matchen, det vi fokuserade på var att fortsätta ta det lugnt och spela vårt spel. Även viktigt att fortsätta peppa varandra, att inte spela på en ledning och fortsätta skapa chanser framåt.

Även om Pixbo reducerade till 4-1 så kunde Falun spelade uppoffrande, Kiviranta själv i målet agerade stabilt och till sist vann man med 5-1 efter mål i tom kasse. – Jag tycker vi gör en bra match och vi är vakna från start. Det är också viktigt att vi har tre bra formationer som skapar mycket framåt men också stänger ner Pixbos chanser när vi jobbar hårt för varandra.

I nästa match väntar Växjö, ett Växjö som övertygade rejält och vann med hela 8-0 i sin första match mot Bele. – Vi går in med samma känsla som inför Pixbo, fortsätta ha ett driv framåt och jobba för varandra. Vi vet att Växjö är ett duktigt lag men vi ska fokusera på vårat spel och vinna matchen.