JAS-bloggen
Intervjuer

Tacksam resa fram till Festen: ”Skåneserien var ganska svag iår”

Mindre än två dygn bort, innan HJ-klassen drar igång på Innebandyfesten i Uppsala. En sista koll med skånelaget Höllviken inför det som stundar.

Höllviken som som vanligt huserat i den södra serien, en serie man till sist tog en förstaplacering i. – De har varit en del jämna matcher men för det mesta transportmatcher till slutspelet då skåneserien varit ganska svag i år, säger Jens Rasmusson till bloggen.

I playoff 1 så mötte man fjärdeplacerade Lund/Bjärred, en match man vann med 9-3 till sist. – Lite nerver till en början som gav en första och andra period där vi inte kommer upp i nivå men sedan växlar vi upp och drar ifrån i tredje.

I nästa playoff så trodde många på Munka, men istället blev det Warberg som dock inte hade mycket att sätta emot när Höllviken till sist vann med 10-4. – Rolig match med mycket publik och en stor bortaklack som gav extra energi.  Vi disciplinerat och är effektiva vilket gjorde att de blev en ganska säker resa till festen där koppla greppet tidigt.

Vad har ni lagt fokus på efter playoff?

– Vi har lagt fokus på att slippa på detaljer och försökt hålla uppe tempot i kroppen.

Redan förra året var Höllviken med och var nära att slå ut Jönköping i kvartsfinalen, men förlorade till sist i sudden. – Jag tror de blir viktigt. Vi vet vad vi har att vänta oss vilket gör de lättare att prestera där uppe.

Höllviken kommer spela i en grupp med Lerum, Hammarby och Storvreta där man definitivt varit med i förhandsnacket om gruppsegrare. – Dålig koll på lagen nu förutom några enstaka duktiga spelare som jag stött på i andra sammanhang. Vi ska titta lite närmre på lagen sista träningarna innan vi åker upp. Tror ändå de viktigaste är att vi fokuserar på att leverera vår bästa innebandy som jag är säker på räcker långt.

Vilka ser du som favoriter överlag?

– Ser nog rig som favoriter med många duktiga spelare men tror att vi kan vinna mot alla lagen när vi spelar på våran högstanivå.

Någon du tror kommer överraska?

– Vi har en bred trupp i år med många som kan kliva fram men Linus Villaume har gjort en bra säsong överraska  publiken med fint försvarspel och fina handleder.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar