JAS-bloggen
Intervjuer

Onsala slår ur underläge: ”Goda chanser att ta oss långt”

Med bara 1,5 dygn kvar till Innebandyfestens första matcher ska dra igång, så tar vi tempen på ytterligare ett lag. Denna gången ett lag från Göteborgstrakten.

Laget i fråga är Onsala, som är beläget ett par mil söder om Göteborg. Detta året har man spelat i ”skånegruppen” och mött nästintill bara lag än mer söderut. – Gruppspelet i år har varit superkul, roligt att få möta lite nya lag och se hur deras spelsätt varit. Förra året spelade vi i G gruppen så det har varit spännande att se hur lagen har skiljt sig åt, säger Olivia Wickman till bloggen.

Onsala slutade till sist på en andraplats i gruppen och fick därmed i sitt playoff möta Warberg. En match man vann med 4-3 till sist. – Warberg är ett bra lag och det vet vi sedan innan. Vi spelade tajt med dem under tidigare matcher i gruppspelet men vi har alltid varit säkra på att vår spelidé. Vi tar ledningen med 4-1, men blir lite för nonchalanta vilket straffar oss. Det var jämnt in i det sista men jag kände mig aldrig osäker på att det inte skulle gå hela vägen.

Nu har man haft drygt fyra veckor på sig att förbereda sig för Festen på bästa sätt. – Sedan playoff har vi mestadels fokuserat på att utveckla vår spelidé. Hur vi ska arbeta bättre både offensivt och defensivt på ett så bra sätt som möjligt men även slipat lite på olika fasta situationer på planen.

Onsala kommer spela i grupp A och där möta Lockerud, Örnsköldsvik och Huddinge. – Tankar om gruppen skulle jag säga är att det känns som en bra grupp, bra lag med många duktiga spelare i vilket kommer bli kul. Intressant att mäta sig med andra duktiga klubblag. Jag tror det kan gå hela för oss i gruppen om vi spelar på den nivå när vi är som bäst.

Vilket lag ser du som favoriter överlag?

– Jag tror att RIG går långt, ingen nyhet att de har bra kvaliteter inom laget. Däremot tror jag att de finns lag som kan störa dem på vägen så ingen självklarhet skulle jag säga.

Även om bloggen inte tippat Onsala att ta sig vidare, så kan man säkert slå ur underläge och Wickman får själv chansen att lyfta fram lagets positiva egenskaper.

– Vårt lag består av många duktiga spelare på alla positioner. Vi har även en bra sammanhållning då större delen av laget också spelar i vårt div1 lag tillsammans. Många har spelat tillsammans sen länge tillbaka och vi vet varandras styrkor och svagheter. Vi vet hur vi ska spela som bäst och gör vi det tror jag vi har goda chanser att ta oss långt.

Någon du vill lyfta fram?

– Som jag nämnde har vi många duktiga spelare inom laget så vi har en bra bredd inom truppen. Ska man däremot lägga märke till någon lite extra skulle jag hylla Elin Egner för hennes teknik, den är sevärd.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar