JAS-bloggen
Intervjuer

Mardrömslottning väntar Karlstad: ”Utmaning att få mäta sig med mästarna”

Karlstad är ett av 16 lag som kvalificerat sig för Innebandyfesten för andra året irad. Förra året fick man nöja sig med att spela placeringsmatcher efter gruppspelet och det återstår att se hur långt man kan nå denna gången.

Karlstad spelade i E-gruppen där man till sist tog en tredjeplats bakom Lockerud och Rönnby/Skälby. – Det har absolut varit en tuffare grupp än förra säsongen med flera lag som legat i topp. Det är två tuffa lag som kommer före oss i gruppen, men samtidigt slår vi ut ett av dem i playoff vilket ger oss mycket. Jag tycker ändå vi gör flertal av matcherna riktigt bra, men sedan kan man alltid kolla tillbaka och se saker vi kunnat gjort annorlunda och tappar lite poäng mot lag vi egentligen ska vinna mot. Men i slutändan kommer vi trea och tar oss till festen vilket är det vi siktat på, säger Juni Urelid till bloggen.

Via sin tredjeplats så ställdes man därmed mot Rönnby/Skälby i playoff, en match man vann med 4-6 till sist. – Jag tycker det är en av de bättre matcherna vi spelat under säsongen. Vi vet att Rönnby är ett bra spelförande lag och vi spelar alltid mycket jämnt mot dem, det gjorde vi även denna match. Men vi går in med mycket högt tempo redan från start och drar ifrån direkt. Jag tror det är ganska avgörande för hur matchen sedan slutade, då de fick börja i lite uppförsbacke. Men generellt en väldigt bra match från båda hållen med högt tempo.

Det är drygt en månad sedan man spelade playoffmatchen och man har därefter haft tid att förbereda sig för Innebandyfesten på bästa sätt. – För det mesta har vi lagt fokus på att bygga upp vår fysiska bit med löpning och crossfit, det är den biten vi är bäst på, att kämpa oss till vinst och att springa ner lagen vi möter.

Karlstad kommer i sin grupp ställas mot RIG, Lund och Sköndal. En tuff grupp på förhand där man möter potentiella guldvinnare. – En väldigt tuff grupp och en stor utmaning för våran del, vilket dock ska bli kul. Att få mäta sig med förra SM guldtagarna blir en utmaning. Även Lund har många bra skickliga spelare så det kommer bli tufft. Vi kommer dock inte lägga så stort fokus på om det är RIG, Lund eller Sköndal vi möter utan spela det som vi kan oavsett motstånd. Går vi in redan från start och vill vinna tror jag gruppen kommer bli jämn.

Vilket lag ser du som guldfavorit?

– Jag tror RIG har en bra chans och brukar alltid vara en favorit i festen, de har många bra spelare och jag tror de går långt. Har inte jättestor koll på de andra lagen men skulle även säga att Falun har en god chans.

Vad skulle du säga i ert eget spel, att ni har som är en fördel för er som kan ta er vidare?

– Jag skulle säga att det är vår fysiska bit. vi kör mycket fys och är löpstarka, vilket är viktigt för oss för att kunna ta oss långt.

Vem i laget tror du kommer visa upp sig för publiken på plats?

– Skulle nog säga Saga Thorén, en väldigt viktig spelare för vårt lag som gör mycket poäng och kan visa upp sig väldigt bra om hon är på topp. Isa Adolfsson vår målvakt är också en spelare som kommer att visa upp sina bästa sidor om hon är på topp.

//RAsmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar