Knäppte experterna på näsan: ”Folk var bekymrade över att vi hade en tunn trupp”

Även om Täby fick jubla högst under helgens Innebandyfest så skulle ytterligare ett Stockholmslag få fira fina framgångar på tjejsidan.

Salem var ett av 16 lag som begav sig till Falun, ett laddat lag med en fin uppladdning i benen.- Väldigt blandade känslor nytt för många men alla var sjukt taggade och spända för att visa hur bra vi faktiskt är. Vi laddade upp genom att sätta dem sista detaljerna på sista träningen innan USM, där öva vi på frislagsvarianter, PP & box osv, säger Elsa Lindberg till bloggen.

Salem skulle i sitt gruppspel få möta Landvetter, Strömsbro och Solfjäderstaden. – Inga lag vi mött tidigare vilket vi bara tyckte skulle bli kul & spännande. Vi fokusera mest på att tro på oss själva och bara köra vårt spel för vi visste att vi kunde gå långt.

Man kunde få en fin start och redan i den första matchen vinna med stabila 1-7 mot Solfjäderstaden. – Det märktes i början att det var ganska mycket nerver alla var spända och stämningen var väldigt spänd. Vi gör tre snabba mål i första perioden och jag tror att det släppte på nervositeten. Vi kom in i matchen och då var det bara att köra.

Mot Strömsbro var ställningen 1-1 efter period ett, innan det i den andra perioden lossnade och man vann med 5-1. – Vi fortsätter kämpa genom hela matchen & viker aldrig ner oss. Vi håller huvudet högt & peppar varandra genom hela matchen. Trots att det står 1-1 inför andra perioden så fortsätter vi kriga och får till slut målen med oss med hjälp av bra samarbete & kommunikation på planen.

I sista matchen mötte man Landvetter, ett Landvetter som lite överraskande hade förlorat mot Strömsbro i första matchen. Därför stod oerhört mycket på spel och göteborgarna skulle till sist vinna med uddamålet och nolla Salem. – Vi hade behövt våga mer, vi fick inte riktigt in bollen men skapade mer chanser i slutet då vi blev mer desperata vilket vi hade behövt vara från start. Vi skulle skjutit mer och haft mer trafik framför kassen.

Växjö väntade i kvartsfinalen där Salem faktiskt slutade som gruppsegrare trots förlust mot Landvetter. Efter en inledande 0-0 period så kunde man till sist gå ifrån och vinna med 4-0. – Vi tog med oss vår kämparglöd & inställning. Vi fortsätter peppa varandra genom hela matchen trots en seg start. Alla visa verkligen hur mycket alla ville ta vidare Salem till semifinal.

Semifinal mot Rönnby, vad pratade ni om inför?

– Vi prata om att våga tro på oss själva & inte vara så rädda för att göra misstag utan istället våga skjuta mer & ha folk framför kasse.

Länge såg det bra ut för Salem, men i period tre kunde Rönnby kvittera och ta ledningen och till sist vinna med 4-5. – Vi får en väldigt bra start när vi får in ett mål efter bara två sekunder. Det är hetsig stämning hela matchen & det märks att vi ibland blir stressade & tar lite fel beslut istället för att lugna ner spelet & hålla i boll. Vi glömmer bort lite att vi har ledningen & går på avgörande skott & passningar som straffar oss istället. Deras sista mål som avgör matchen är pågrund av att vi inte hinner med i försvaret då det blev väldigt rörigt.

Efter förlusten så väntade ytterligare en match, en match om bronset mot Umeå Västra. Ett speciell scenario där man tvingas ladda om efter en tung förlust. – Vi var extremt ledsna då vi tyckte att vi var värda att gå vidare med tanke på omständigheterna. Vi kommer med en tunn trupp där en tredjedel varit sjuka fram till USM & ändå lyckas ta oss så långt. Vi var det spelförande laget men lyckas inte hamna rätt när de kontrar in deras mål.

– Innan matchen så peppar vi varandra och säger att vi ska ta hem bronset och visa att vi skulle gått till final vilket vi absolut visar på planen. Alla fortsätter att kriga hela matchen och kämpar för varandra.

Hur mycket skulle du säga bronset betydde?

– Det betydde extremt mycket för hela laget. Vi har kämpat så hårt för att ta oss så pass långt & det var extremt mycket glädje efter matchen hos alla. Vi var & är väldigt nöjda över vår insats.

Ni var ju inte tippade att gå mycket längre än kvartsfinal enligt många, tycker du ni överraskade många? – Jag tycker absolut att vi överraska om man ska gå på det som sagts & skrivits innan turneringen. Folk var väldigt bekymrade över att vi hade en tunn trupp och trodde det var ett stort hinder vilket jag tycker att vi motbevisar under de flesta matcherna.