JAS-bloggen
Intervjuer

Förhandsfavoriten pallade pressen: ”Visste att vi hade en bra trupp”

Under helgen så begav sig 16 lag på tjejsidan till Falun för att göra upp om guldet i USM-klassen. Ett av dem var Stockholmslaget Täby FC.
Inför turneringen var Täby ett av lagen som fanns med i snacket om guldaspiranterna, kanske till och med den största av dem. – Det var såklart lite press att vara favorittippade, men vi visste också att vi har en bra trupp och kan gå hela vägen, säger Lovisa Blomkvist till bloggen.
Täby skulle spela i grupp B där man skulle möta Warberg, Alingsås och Hudik Björkberg. – Roligt att få möta nya lag. Alla är på sm av en anledning så det krävdes 100% i alla matcher för att gå vidare. Alingsås var tydligt det tuffaste laget, men vår inställning ger oss förstaplatsen i gruppen.
Man skulle inleda med en stabil seger när Hudik/Björkberg besegrades med 1-6. – Det märkes att det var den första matchen. Nerverna gjorde att vi inte riktigt fick till vårt spel som vi kan, men vi lyckades ändå ta hem tre stabila poäng.
Man avslutade gruppen med att relativt enkelt besegrar Warberg med 11-2 och därmed gå obesegrade och fick positiva svar med dig. – Tre bra matcher där vårt spel blir bättre och bättre för varje match.
I match två väntade Alingsås, ett lag med två nyblivna RIG:are bland annat. Även om det blev betydligt tuffare, så vann man med 4-2 tillslut. – Alingsås visste vi sen innan skulle bli den tuffaste matchen så vi var tvungna att höja oss från första matchen, vilket vi också gjorde. Första perioden var jämn, men i den andra perioden tycker jag vi tar över matchen och är det bättre laget.
I kvartsfinalen väntade Lockerud, ett av lagen som sågs som en potentiell outsider att kunna störa topplagen. Täby visade på nytt styrka och kunde till sist vinna med 4-1. – Jag tycker att det är vår inställning som är avgörande! Vi krigar i alla tre perioder och ger aldrig upp.
I semifinalen så skulle man möta Umeå Västra som i sin kvartsfinal hade slagit Landvetter med hela 8-0. Även om det satt långt inne och Täby gjorde två sena mål, så kunde man vinna med 3-0. – Umeå är ett oroligt skickligt lag och deras höga press gör det svårt för oss. Jolines 2-0 mål är viktigt och efter det kan vi stänga matchen.
I finalen så väntade Rönnby, ett motstånd som inte var helt oväntat sett till hur förhandssnacket gick. – Snacket inför handlade om att gå in och spela vårt spel och njuta av att få spela en SM-final. Vi har inte kommit såhär långt för att åka hem utan guldet!
Även om Rönnby bjöd upp bra, så skulle Täby i period tre kunna rycka och vinna med 7-2 till sist. – Vi visste att Rönnby har en mental styrka och kan vända matcher så det var viktigt att aldrig ge upp. I tredje perioden gör vi två snabba mål och därefter fortsätter vi kötta på hela vägen till slutsignalen.
Någon du vill hylla efter helgen och guldet? – Vi har en bred trupp så det finns många spelare som förtjänas att nämnas, men jag vill lyfta min backpartner Wilma Sjöström. Hon gör alltid försvarsjobbet till 100% och bidrar till lagstämningen både på och utanför planen.
//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar