Bajen växlade upp och vann: ”Visar att vi är bäst i Sverige genom vår bredd”

16 lag på killsidan skulle drömma om ett guld under helgens Innebandyfest i Falun i USM-klassen, men bara ett lyckas uppnå det. Tillslut blev det en av favoriterna som tog sig hela vägen.

Hammarby var på förhand ett av de mest uppsnackade lagen, laget som redan fanns med förra året i Göteborg, trots att man enbart har spelare födda 06-07 i princip. – Vi gick in med känslan av att vara det bästa laget och vi visste att så länge vi spelade ”vårt spel” så skulle komma långt, säger Holger Andersson till bloggen.

Hammarby skulle spela i grupp E, där man skulle möta Floda, Hovslätt och Växjö, en tuff grupp på förhand. – Det var ju utan tvekan den svåraste samt jämnaste gruppen på festen så vi var oerhört taggade att jaga gruppettan.

Laget inledde med att möta Floda, där det kanske blev oväntat tufft även om man tillslut vann med 7-5. – Vi hade en svag match i överlag men genom den vinnarkulturen och kämparglöden vi har lyckades vi kamma hem tre poäng ändå.

I nästa match så skulle man möta Växjö, ett lag som det inte snackades särskilt mycket om på förhand, men som skulle bjuda på bra motstånd. Lagen delade till sist på poängen efter slutresultatet 2-2. – Framförallt saknade vi det lugnet vi brukar ha i bollförande matcher som denna och våran målhungern och kliniska avslut var något som inte heller syntes.

När man skulle möta Hovslätt i den tredje matchen så behövdes tre poäng. Dock hamnade man på nytt i underläge, för att först i den andra perioden kunna vända matchen och vinna med 4-3. – Det stod klart att vi behövde tre poäng för att gå vidare ur gruppen så med stor hjälp av vår fantastiska klack så lyckades vi göra tre snabba mål och stänga ner deras anfallspel i slutet av matchen för att säkra förstaplatsen.

Även i kvartsfinalen där Saga väntade, så hamnade man i underläge med 1-2. Även denna gången lyckades man höja sig och vinna med 5-3 tillslut där man fick ordning på grejerna. – Vi satte inte man-man spelet och dubblingarna som vi hade pratat om innan matchen, men i andra perioden hittade vi tillbaka till våran ”bajen-samba”.

I semifinalen så väntade nästa Uppsalalag, nämligen Sirius. En fin förstaperiod gav laget en 4-0 ledning och ett rejält försprång. – Den första perioden mot Sirius var våran bästa period under turneringen där vi verkligen visar hur bra vi är.

Tillslut vann man med 4-2 och i finalen väntade AIK. – Trots att deras trupp bestod i stora mängder av yngre spelare så skulle vi inte underskatta samtidigt som vi inte skulle visa alltför mycket respekt för deras toppspelare.

Även om AIK reducerade till 2-1 under matchens sista minuter och hade bud på något mer mål, så kunde Max Brorsson göra 3-1 och sedan följde mål i tom kasse där Hammarby till sist vann med 5-2 och säkrade guldet. – Vi visar att vi är bäst i Sverige genom vår bredd i truppen som gör att vi orkar hålla tempot uppe turneringen igenom.