JAS-bloggen
Intervjuer

Inför helgens USM: ”Motbevisade förväntningarna som var på oss”

Till helgen så ska totalt 32 lag, 16 i respektive klass, göra upp om medaljerna i Falun i USM-klassen.

Ett av lagen som kommer till spel på tjejsidan är Trosa Edanö. Trosa som i sitt kvalsteg skulle ställas emot Tullinge, Nykvarn och Onyx, där de fyra lagen skulle göra upp om en plats. – Vi hade inte jättestora förväntningar utifrån, som jag tror gav mycket energi till oss i laget. Vi gick in med att vi verkligen ville vinna och motbevisa det förväntningar som var på oss. Känslan var bra från hela laget, säger Henna Lappalainen till bloggen.

Gruppen i sig skulle bli oviss – Trosa, som förlorade mot Nykvarn, kunde trots det vinna gruppen på sex poäng då man slog Tullinge och Onyx. – Gruppspelet var bra till stor del, men det nervösa tog över vissa bitar av matcherna. Det blir extra spänt när det görs två mål av motståndarna, vilket vi då kunde tappa på ibland för att nervositeten tog över spelet. Överlag presterade vi riktigt bra under gruppspelets matcher och visade att vi ville komma vidare.

I början av februari spelades kvalet och man har därefter haft drygt två månader på sig att förbereda sig för just Innebandyfesten. – Vi har tränat kontinuerligt och försökt vässa på små detaljer. Vi har jobbat på att bli ännu mer samspelta med varandra eftersom vi är två ihopsatta lag inför kommande helg.

Trosa kommer spela i grupp A, där man kommer möta Växjö, Umeå Västra samt Huddinge. – Det är väldigt bra lag vi möter, så det blir ett tufft motstånd. Tror däremot att det kan bli jämna resultat i matcherna.

Om du ser till ert eget lag – vilka styrkor finns det som kan ge er chansen att gå vidare? – Jag tror att våra främsta styrkor i laget är viljan och kämparglöden hos varje individ. Vi lyfter varandra vilket jag tror är en viktig aspekt i en sån här situation. Sen har vi så många olika personliga egenskaper som verkligen stärker upp oss som ett lag.

Trosa hör inte till favoriterna på förhand, men i övrigt finns det ett par andra favoriter. Två av dem pekar Lappalainen ut själv. – Jag tror Rönnby och Täby är bland det favorittippade lagen. Det är två lag som är väldigt bra allmänt inom deras klubbar, oavsett ålder. Därför tror jag även att de nu kommer förväntas prestera på hög nivå.

Vem i ert lag tror du kommer bära en nyckelroll i helgen? – Vi har många riktigt duktiga spelare i laget. Men jag tror att Lova Ekman kommer bära nyckelrollen under helgen. Det är en spelare som är både duktig framåt men även är en stark försvarsspelare. Hon levererar varje match och är en stabil forward som hotar mycket i anfall men riktigt duktig på att försvara och ta hemjobbet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar