JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Wallskog/Cederblad: ”Hade hellre sett ett gruppspel”

Under söndagen ska de sista lagen kvalificera sig för Innebandyfesten även på damsidan. Två av lagen som drabbar samman är Lockerud och Surahammar. Läs mer om matchen här!
Till vår hjälp har vi Lockeruds Inez Wallskogs och Surahammars Ida Cederblad som säger såhär inför det som stundar. 
Ett långt gruppspel avklarat. Vad tycker du om det ni presterat?
Inez: Jag tycker vi har presterat väldigt bra genom hela säsongen. Vi har varit stabila bakåt och haft ett fartfyllt anfallsspel. Vi vann serien och har endast haft två förluster.
Ida: Det har varit en säsong då de har gått lite upp och ner i JAS-serien. I början av säsongen spelade vi med väldigt få spelare vissa matcher. Det har gått bättre på slutet.
Nu väntar playoff inom gruppen. Vad tycker du om det upplägget?
Inez: När man möter lag från samma serie har man mer förutsättningar och vet lite mer om motståndarna. Men det hade även varit kul att möta ett lag från en annan serie.
Ida: Jag hade föredragit ett gruppspel mellan de fyra främsta lagen istället. Alla lag har spelat jämnt mot varandra och det hade varit roligare om allt inte hängde på en match. De ska ändå bli roligt och spännande att spela den här matchen.
Matchen som kommer. Hur ser du på den och ert motstånd?
Inez: Vi är sjukt taggade inför matchen och det ska bli spännande. Surahammar är duktiga defensivt och är bra på att utnyttja motståndarnas misstag, så det handlar om att spela ett enkelt anfallspel och ta avslut när lägena finns.
Ida: Det ska bli en rolig match som kan sluta hur som helst. Vi har som sagt både vunnit och förlorat mot dem den här säsongen. Lockerud är bra, men vi ska göra vårt bästa och ge dem en bra match.
Vilka nycklar ser du som kan bli avgörande för er del?
Inez: Vi är ett starkt lag där alla kämpar för varandra och när vi får till vårat spel så kan det gå undan. Mycket avslut och ta snabba beslut så kommer vi gå långt.
Ida: Det är viktigt för oss att lyckas med vårt försvarsspel. Då brukar chanserna komma framåt också. Vi har ett bra lag som har spelat tillsammans länge. Är alla hela och friska så kommer vi ge Lockerud en tuff match.
Vem kliver fram som matchvinnare?
Inez: Det finns en hel del som kan kliva fram som matchvinnare i vårat lag, men det vore väl ingen skräll om våran Ellen Lundin är den som avgör.
 Ida: Vi har flera spelare i laget som kan avgöra matcher, men det viktigaste är att vi spelar tillsammans som ett lag. Vår målvakt kommer ha en viktig roll.
//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar