JAS-bloggen
Intervjuer

Livlinan för att nå Festen på hemmaplan: ”Vi är överens vad som krävs”

Under helgen så ska de sista lagen i HJ-klassen kvalificera sig för Innebandyfesten där totalt 16 lag till sist ska göra upp.

Hagunda är ett av lagen som kommer till spel, ett Hagunda som i playoff skrällde till ordentligt och slog ut Falun på straffar. – Matchen mot Falun var en av våra bästa matcher denna säsong där hela laget bidrog till vinsten. Vi visade stort självförtroende genom hela matchen och slutade aldrig slita. Från matchen mot Falun tog vi med oss ett större självförtroende samt hur viktigt det är att jobba som ett lag, säger Olle Zettergren till bloggen.

I och med vinsten så stundade playoff 2 där man istället skulle få möta ett mer välbekant lag, nämligen Storvreta. – Efter en vecka där vi förberett oss väl inför matchen så var känslan bra och hela laget var taggade. Efter två förluster mot dem i serien så var vi sugna på revansch och alla visste vad som krävdes för att vi skulle kunna vinna över Vreta. Det var en spänd känsla inför matchen men energin var inte alls lika bra som uppe i Falun.

I den matchen hade man dock inte mycket att säga till om. Hagunda, som stod som hemmalag, fick se sig besegrade med hela 1-11. – Vi alla visste att matchen skulle bli tuff och att alla behövde göra sitt jobb till 100%. Det var där vi föll tror jag, speciellt i försvarsspelet vilket Storvreta utnyttjade skickligt. Dem fick in flera bollar på att vi slarvat i defensiven genom att t.ex. täcka av deras skott från fickorna. Efter en tuff första period så rycker vi upp oss i andra men tyvärr faller vi hårt i tredje.

Då man kvalificerade sig för playoff 2, så får man en extra chans i en tredje matchen när man förlorat playoff 2. Nu väntar Sundsvall på bortaplan där man försökt förbereda sig på bästa sätt. – Matchen borta mot Sundsvall kommer spelas på parkettgolv, så då har vi tränat på parkettgolv för att känna på hur det känns. Vi har pratat om vad som gick fel i matchen mot Vreta och vad vi ska göra för att inte hamna i samma spår. Vi alla är överens om vad som krävs från varje spelare för att vi ska ta oss till festen.

Vad tror du om matchbilden?

  • Vi är en del som kollat på matchen Sundsvall spelade mot Dalen. Vi alla håller med om att det kommer vara bra fart i matchen. Av det jag såg så spelade Sundsvall mycket på kontringar vilket jag tycker är kul.

Vad blir viktigt att få till i ert spel?

– I matchen mot Sundsvall är det viktigaste för oss att vi verkligen spelar som ett lag. Precis som i Falun. Vi vet hur bra vi kan vara när vi kämpar för varandra och när alla bidrar. Vi måste tidigt få upp energin från bänken för att vi ska komma in i matchen. Vi måste komma igång med vårat spel tidigt och ifall vi gör det tror jag att det blir en bra match uppe i Sundsvall.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar