JAS-bloggen
Intervjuer

Vreta överlägsna i slutspelets andra derby: ”Gör den här föreningen till världens bästa”

Ett av de tio lagen som under helgen kvalificerade sig för Innebandyfesten var hemmahoppet Storvreta.

”Vreta” som i den första rundan, slog ut ett annat Uppsala-lag, nämligen konkurrenten Sirius. – Siriusmatchen var inte alls gyllene om man ser till vår prestation med boll, det är tack vare vår inställning och konstanta slit som gör att vi till slut vinner matchen. Vi hade som mindset att satsa allt ute på banan och ge 110% i varje situation, vilket är precis det vi gör och det som vi tog med oss inför Hagundamötet, säger Milian Hansen Ahlström till bloggen.

Även om just matcherna mot Sirius brukar vara de som är mest omtalade och som har mest ”hype” inför så erkänner även Hansen Ahlström att det finns rivalitet mot Hagunda också. Just Hagunda som man mötte i lördagens match i playoff 2. – Absolut! Derbyn är alltid heta och Hagunda bevisade sig när de bjöd upp till dans mot Falun i playoff 1.

Storvreta som i denna matchen stod som bortalag, kom ut starkt och hade redan en 0-4 ledning efter period ett. – Vi kommer ut väldigt starkt, resoluta i försvaret och raka i anfallsspelet. Med det får vi bra utdelning framåt redan från start.

I period två så kunde man bevaka sin ledning och gå upp till 1-6 där man även tvingade Hagunda till ett målvaktsbyte. – Återigen en väl genomförd period, vi styr spelet och kontrollerar matchbilden. Känslan var väl att fortsätta gasa och göra det vi vet att vi är bra på.

Till sist kunde man vinna med hela 1-11 och därmed stå för ett klart styrkebesked inför Innebandyesten. – Vi tar med oss en bra känsla efter en stark insats av samtliga. Vi har en tydlig matchplan och gör precis det vi ska, och spelar generellt en grym match rakt igenom. Inte minst gör vi en stark insats framåt, men vi är minst lika starka i försvarsspelet. Jag vill framför allt lyfta vår målvakt Noah Hultman som gör en kanonmatch och verkligen spikar igen bakåt!

Drygt en månad kvar till Festen, vad ska ni jobba på?

– Finns såklart alltid saker att förbättra och slipa på. Men vi ska helt enkelt bara fortsätta träna hårt, utvecklas och förbereda, precis som vanligt!

Just Innebandyfesten spelas på hemmaplan, alltså i Uppsala. Ett läge som både kan hjälpa, men som även kan innebära en del press med publik på läktaren. – Otroligt kul med hemmaplan och hemmasupporters. Såklart bekvämt med hemmakänslan och bekvämligheten överlag. Ska bli sjukt kul att få fortsätta resan ihop med den här gruppen, detta är det vi strävat efter och sett fram emot hela säsongen och det är extremt kul att det snart är dags! Laget är en fantastisk grupp människor som alla verkligen brinner för innebandy, jag vill hylla både spelare och ledare som gör den här föreningen till världens bästa! Att utvecklas och tävla med det här laget är det bästa jag vet!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar