Tippningen slog in: ”Skulle ha rätt fråns hans intervju tidigare”

Under helgen så skulle en drös med lag kvalificera sig för Innebandyfesten i Uppsala. Totalt tio lag på killsidan kunde säkra en plats och ett av dem var Trosa Edanö.

Trosa kunde i sin första playoffmatch besegra Onyx på hemmaplan. – Försvaret satt väldigt bra och det behövs med vår unga och lilla trupp, för spetsen framåt finns, säger Oscar Snell till bloggen.

I fredags så väntade Bergs IK, en överraskning i mångas ögon då tippningen på förhand var att Nykvarn skulle gå vinnande ur den matchen. Nu blev det istället match mot laget från Östergötland. – Ett lag med mycket bra spelare och tufft att komma till deras hemmaplan som är en väldigt trång och liten hall. Vi kom dit med en känsla att inte förlora.

Trots underläge två gånger om i period ett, så slutade den till sist 2-2. – Helt okej, vi får en billig utvisning emot oss som de tar vara på samt att vi inte känns helt påkopplade. Men vi gör perioden stabil ändå.

I period två så kunde man rycka något och gå upp till 2-4, där den notoriske målskytten Snell själv gjorde det andra. – Andra perioder är den tidpunkten vi brukar vara starkast under våra matcher. Där vi vinner perioden med två mål för att vi får äga boll och sätter försvaret.

Bergs reducerade i period tre och när Trosa drog på sig en utvisning under slutskedet av matchen så skulle Bergs få ett läge att kvittera. Det läget tog man och med bara drygt 30 sekunder kvar gjorde Dylan Nilsson 4-4. – De får in ett mål som ger Bergs momentum. Vi får även en ytterligare billig utvisning på slutet av matchen där Bergs får möjlighet till 6 mot 4 spel vilket resulterar med 4-4 och sudden. Jag trodde deras momentum skulle vara starkare än oss inför sudden.

Så blev det inte – istället skulle Snell som så många gånger förr, iklä sig matchvinnarrollen och göra 4-5 drygt tre minuter in i förläggningen. – Jag blev helt ren när jag stod och fiska, då såg Benjamin Lindskog det så han la en lasermacka mig till från backplats så jag kunde slå in bollen på ett. Känslan då var magisk och känslan av lättnad var stor. Benjamin lät mig avgöra bara för att han skulle ha rätt från hans intervju tidigare.

Drygt en månad kvar till Festen, hur ska ni förbereda er?

– Det blir att sätta bra träningar samt att träna lite hårdare i och med att det inte är matcher som spelas för oss innan innebandyfesten.