JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Stenfeldt/Olsson: ”Vi steppade upp efter jul”

Tjejernas playoff började under fredagskvälen med fem matcher utöver den tjuvstartade veckomatchen. Matcherna är ganska utspridda, men redan nu börjar vi ta tempen på en match som spelas nästa helg.

Där kommer Onsala stå som hemmalag och ta emot Warberg. Onsalas Julia Stenfeldt och Warbergs Minna Olsson säger följande inför matchen. 

Ett långt gruppspel avklarat. Vad tycker du om det ni presterat?

Julia: Jag tycker vi har presterat bra under hela säsongen. Vi satsade på att komma topp 4 och slutade på en 2:a plats vilket är ett bra resultat av våran prestation.

Minna: Jag tycker att vi har presterat bra under säsongen. Vi började säsongen med en ny spelidé då vi fick nya tränare. Vi blev bättre med tiden och tyckte verkligen vi steppade upp efter jul vilket var målet också. Det finns såklart matcher där vi skulle tagit poäng men i helhet har vi gjort en bra säsong.

Nu väntar playoff inom gruppen. Vad tycker du om det upplägget?

Julia: Jag tycker upplägget är bra eftersom att alla lag får en ärlig chans. Även fast man kanske inte haft så bra flyt under en del av säsongen så har man fortfarande chans att komma till en 4:e plats och spela playoff. Dock hade det varit kul att till exempel möta en 3:a från en annan grupp för att få lite variation av motståndare.

Minna: Upplägget är bra då alla får en chans att ta sig till playoff. Det ska bli kul att möta Onsala i kvalet men det hade såklart varit kul att möta ett lag utifrån serien som man inte mött innan.

Matchen som kommer. Hur ser du på den och ert motstånd?

Julia: Warberg är ett spelskickligt och bra lag och vi har spelat jämnt mot dem under säsongens gång. Det kommer förmodligen bli en tuff match och det ska bli roligt att få spela en avgörande match när man möter ett bra lag. Det kommer nog vara jämnt under större delen av matchen tror jag och det är alltid lika kul med lite spänning och nervositet inför en sådan här match.

Minna: Det ska blir en rolig och tuff match att spela då det alltid är jämnt mot Onsala. Onsala är ett bra och spelskickligt lag med många vassa spelare. Vi är väldigt taggade på att vinna då vi inte har tagit tre poäng mot dom under säsongen.

Vilka nycklar ser du som kan bli avgörande för er del?

Julia: Jag skulle säga att vi har spelat ihop oss bra under hela säsongen vilket har lett till att vi har en bra sammanhållning och hittar varandra lätt på planen. Våra nycklar under den här matchen blir därför att sätta våra chanser och utföra vårat spel lika bra som vi gjort under tidigare matcher.

Minna: Vi är ett sammansvetsat lag och spelat ett bra tag med varandra. Detta hjälper oss såklart på plan. Som sagt har vi en ny spel idé som sitter klart bättre nu än i början av säsongen. Med detta och revanschen att vilja vinna över Onsala kommer vara de avgörande nycklarna för att ta hem vinsten.

Vem kliver fram som matchvinnare?

Julia: Svårt och säga eftersom det som sagt har varit jämnt de andra gångerna vi mött Warberg. Så jag tror att det laget som har rätt inställning och mest vilja kommer vinna. Men såklart hoppas jag ju på att vi vinner.

Minna: Matchen kommer vara jämn in till sista minut. Men i vårt lag tror jag Elin Mossberg kommer kliva fram som matchvinnare då hon har varit en avgörande spelare i många av våra matcher.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar