JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Lauksteins/Asklöf: ”Starka poängspelare som alltid levererar”

En av de klart intressantaste matcherna under fredagen är den mellan Höllviken och Warberg, där många ser hemmalaget som klara favoriter.

Höllviken som gått stark i gruppspelet, slog Lund/Bjärred senast. Till vår hjälp har vi Linus Lauksteins samt Warbergs Olle Asklöf. 

Vinst i playoff – kort, vad säger ni om den matchen ni genomförde?

Linus: Ja tuff match, första två perioderna kommer vi inte upp i nivå och låter Lund ha lite övertag, men i tredje släppte det lite för oss och vi började göra mål.

Olle: Matchen mot Munka var en jämn match där båda lagen verkligen visade viljan att vinna. Vi satte dem chanserna vi skulle och vårat försvarsspel satt under stora delar av matchen. De flesta målen kom i powerplay och om man ska ta med sig något är de ju att vi är heta i powerplay men att vi måste stänga boxen lite bättre inför playoff 2. Men båda lagen visade på bra inställning, vi hade däremot ett grymt stöd på läktarna vilket gav den extra energi vi behövde för att vinna matchen.

Det är ju kort emellan matcherna. Hur ser tiden ut emellan matcherna och vad lägger man fokus på?

Linus: Ja vi kommer för det mesta slipa mycket detaljer och saker som de inviduella kedjorna behöver träna på för att maximera vår högsta nivå.

Olle: För oss ligger fokus på att fortsätta på de sista bitarna i vårt spel och även arbeta med special teams då det ofta avgör såna här typer av matcher. Vi fokuserar mycket på spel för att gå in med en skön känsla inför playoff 2. Skulle tro att de blir en ganska lugn träningsvecka för att inte ta ut oss eller att skador eller liknande skulle ske.

 Just denna matchen. Vad tror ni om den på förhand och ert motstånd?

Linus: Ja under säsongen när vi mött Warberg har vi inte presterat vårt bästa och nu inför Playoff 2 vet jag alla i laget är taggade och kommer göra allt för att komma till festen. Men det vi vet om Warberg är att de är duktiga, men det är detta vi spelat för hela säsongen, så vi är redo.

Olle: Tufft motstånd såklart, dem vann serien och har otroligt starka poängspelare som alltid levererar. Skulle tro som i matchen vi hade senast i seriespelet att Höllviken äger mycket boll och kommer leta efter rätt lägen så det gäller för oss att ligga rätt i försvaret hela tiden och gå på de omställningar vi får. Men en rolig och fartfylld match att både spela och kolla på skulle jag tro.

Om ni ser till ert eget spel. Vad blir viktigt att ni får träff på för att nå avancemang?

Linus: Inom vårt egna spel kommer vi ha mycket fokus på att sätta försvarsspelet. Medans offensiven ska vi vara extremt kliniska och sätta de chanser vi får.

Olle: Det viktigaste för oss är nog att sätta vårt försvarsspel och våran press. Det kommer bli det som avgör matchen vilka som sätter försvaret bäst. Sen gäller det att vi tar till vara på dem chanser vi får framåt. Kontringarna kommer bli viktiga, gäller att välja skott eller pass i rätt ögonblick.

Vem tror ni avgör?

Linus: Alla i Höllviken kan avgöra matcher men vi har en kille som är i form just nu skulle jag säga Frille (Teo Olsson)

Olle: Totte Lanai avgör matchen. Han är grym på att hitta luckorna!

//Rasmus

Olle:

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar