JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Korsfeldt/Fesshaie: ”Brukar vara bäst när det gäller”

Fem stycken DJ-playoffmatcher ska spelas under fredagen, där alltså de fem första lagen ska kvalificera sig för Innebandyfesten.

En av matcherna är den mellan Hagunda och Bele Barkarby. Till vår hjälp har vi Hagundas Wilma Korsfeldt och Bele Barkarbys Ellen Fesshaie. 

Ett långt gruppspel avklarat. Vad tycker du om det ni presterat?

Wilma: Jag tycker vi har gått lite upp och ner. Vi har haft det lite tufft i vissa perioder, men alltid kommit tillbaka på nivå när nått står på spel. Det är några matcher vi ser tillbaka på och ser delar vi kunnat göra annorlunda. Även matcher där resultatet sett annorlunda ut om vi fortsatt kötta.

Ellen: Jag tycker vår prestation har varit upp och ner under säsongens gång. Vi har spelat några riktigt bra matcher och några mindre bra matcher men jag är nöjd att vi har tagit oss till playoff!

Nu väntar playoff inom gruppen. Vad tycker du om det upplägget?

Wilma: Jag tycker upplägget är bra! Jämnt och rättvist, skönt med hemmaplansfördel!

Ellen: Jag tycker det skulle vara roligare att möta lag från andra jas grupper då nivån på grupperna kan skiljas. På detta sätt går alltså de allra bästa lagen till festen.

Matchen som kommer. Hur ser du på den och ert motstånd?

Wilma: Jag är taggad och nerverna börjar titta fram. Bele är bra och vi vet att vi måste vara i våran bästa form. Allt kan hända men vi ska göra vårt bästa för att ta oss vidare. Nu får vi ta revansch från förra säsongens play off!

Ellen: Jag känner inte till Hagundas trupp så bra men jag vet att de har en bra spets som spelar allsvenskan. Hagunda har ett stark offensivt lag som är duktiga på att sätta sina chanser. Jag tror det blir en tight match, möjligtvis att det avgörs i förlängning.

Vilka nycklar ser du som kan bli avgörande för er del?

Wilma: Jag tror att våran energi på bänken kommer höja oss en hel del, även att vi är just hemmalag och har stödet från läktaren. Våran främsta nyckel är också att vi brukar vara som bäst när det gäller. Även att några av våra vassa målskyttar sätter bollarna och att vi jobbar tajt i försvaret. Målvaktsspelet är en fördel för oss då Svea Andersson gjort en super-insatts under säsongen.

Ellen: Effektiviteten under säsongen har inte varit tillräckligt bra. För att vi ska kunna ta hem matchen behöver vi sätta våra chanser. Vi har haft otur med sjukdomar och skador under säsongen och för att få bästa möjliga förutsättning för att vinna krävs det att folk håller sig friska och skadefria.

Vem kliver fram som matchvinnare?

Wilma: Jag tror matchen blir tajt. Det återstår att se vem som tar hem det, men hoppas såklart på hifen!

Ellen: Tror starkt på att Clara Eliasson kommer kliva in och bli matchhjälte. Trots att hon inte har spelat många matcher i jas på grund av korsbandsskada, är hon en spelare som bidrar med mycket bra på plan.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar