JAS-bloggen
Intervjuer

Suddenseger när KFUM avancerade: ”Ännu bättre att han får avgöra”

Under söndagen så spelades de fem sista matcherna i killarna JAS-playoff av runda ett, som därmed klargjorde vilka lag som tog sig vidare till playoff 2.

Ett av lagen som inledde lördagens matcher var KFUM Jönköping, som i sin match ställdes mot CL 98. – Positivt alltid kul att möta cl, brukar vara matcher med mycket känslor så såklart väldigt roligt. Vi visste att dom är ett bra lag och speciellt när dom har momentum, så vi visste att det skulle bli en tuff och jämn match från start, säger Walter Dahlström till bloggen.

Lagen som spelade i samma JAS-grupp, har alltså redan mött varandra två gånger under säsongen inför den här matchen. – Första matchen tyckte jag att vi kom ut lite segt och inte kom upp i nivå i första perioden. Vi vaknar dock till andra perioden och vi tar tag i spelet och får även utdelning. Lyckas även vinna matchen med 4-7 till slut, så ett bra resultat mot CL borta. Andra matchen är vi under isen tycker jag, vi spelar stressat och spelar inte vårt spel som vi brukar, samtidigt som dom är väldigt bra och lyckas med sitt spel mot oss. Vilket dom även lyckas vinna på till slut vilket var väldigt tungt.

Publiken på plats skulle få se en jämn inledning med ställningen 1-1 efter period ett. – Känns som en period som är jämn och resultatet speglar perioden. Tycker inte att vi kommer upp i nivå riktigt, samtidigt som det är första playoff matchen och det finns nerver, så en godkänd period. Men vi vet att vi kan bättre .

Period två slutade däremot i underläge för KFUM och inför sista 20 hade man ett 1-2 resultat. Vad sa man då? – Att vi ska våga, att matchen inte kommer att vinnas om vi inte vågar. Trots att vi låg under inför tredje kändes vi relativt lugna i gruppen, vi har spelat avgörande matcher tidigare och vet vad det betyder.

I den sista perioden så skulle Tim Lindberg kvittera, men mer mål än så föll inte vilket även matchbilden talade för – Svårt att säga. Det är en jämn match och det hade kunnat gå hur som helst. Vi kände oss starka samtidigt som dom kändes starka.

I den efterföljande förlängningen så skulle Dahlström själv vara inblandad när det skulle avgöras. Det var han som hittade fram med passningen till Olle Joakimsson som kunde avgöra. – Olle bröt bollen och jag ser att det blir en omställning där vi hamnar i en 3 mot 2. Olle släpper ut bollen till Arvid som hittar krossen till mig och jag ser att Olle är ren på bortre. Lyckas hitta han och känslan när han sätter dit den är såklart otroligt och att det är Olle som får avgöra gör det ju bara ännu bättre.

Växjö i nästa. Vad känner du inför den?

– Det kommer bli ännu en tuff match, vi har spelat lika mot dom båda matcherna denna säsongen. Dom är ett bra lag som har otroligt höga toppar på sina bästa spelare så det gäller att vi är påkopplade från början. Det kommer behövas en väldigt bra insats för att vi ska gå vinnande ur den striden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar