JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Malmin/Lindrud: ”Gillar att bryta mönster och göra det oväntade”

Under söndagen så kommer playoff slutföras, där vi har ett par matcher på agendan att följa upp. En av dem som spelas är Växjö-Jönköping.
Till vår hjälp har vi Växjös Hampus Malmin och Jönköpings Filip Lindrud som säger följande inför matchen.
Ett långt gruppspel avverkat. Vad tycker du om det ni presterat?
Hampus: Det känns väldigt bra och kul att vi går in i slutspel. Ja tycker vi som lag gjort en hyfsat bra säsong hittills, där vi till största del presterat riktigt bra.
Filip: Jag tycker laget har gjort bra prestationer genom hela gruppspelet och alla har visat en vilja av att vinna och att utvecklas som lag. Men att vissa av våra resultat kanske inte riktigt gått vår väg då vi har några oavgjorda matcher som vi borde ha vunnit.
Nu väntar ju playoff inom gruppen. Vad tycker du om det upplägget?
Hampus: När det gäller upplägget så är det inte bra enligt mig, jag tycker inte man borde möta lag från sin egen grupp utan jag hade mycket hellre sett att man mötte lag från andra grupper eftersom jag tycker vissa lag som är tillräckligt bra för att kunna gå till festen inte har möjligheten till att göra de.
Filip: Det kan på ett sätt vara bra då man vet på ett ungefär hur lagen spelar och kan anpassa sig lättare. Men å andra sidan så skulle det vara kul om man fick möta ett lag från en annan grupp.
Sett till matchen – hur ser du på matchbilden och ert motstånd?
Hampus:  Jag tror de kommer bli en tajt och väldigt underhållande match, där de kommer bölja fram och tillbaka men där vi förhoppningsvis drar det längre strået.
Filip: Jag tror matchbilden kommer vara jämn och ganska målsnål som tidigare matcher vi spelat mot Växjö. Växjö som motstånd är ett jobbigt lag att möta då de har skickliga spelare som är väldigt kontringsstarka.
Vilka nycklar ser du som kan bli avgörande för er egen del?
Hampus: Jag tror att våra nycklar som kan bli avgörande är att vi får igång vårt fina rull och tempo i spelet, vi gillar att spela med fart och sätter vi försvarsspelet bra kan vi lyckas kontra på dom.
Filip: Får vi till vårt försvarsspel ordentligt och att vi utnyttjar våra omställningar så kommer det vara våra största nycklar till att vinna matchen.
Vem i laget tror du kommer iklä sig rollen som matchvinnare?
Hampus:  Svårt och säga vi har många som gillar att kliva fram när det väl gäller men ett självklart svar skulle vara Emil Nyh. Men det finns en annan som jag tror kliver fram och blir match vinnare vilket skulle kunna vara Theo Christiansen då han oftast hittar nätet och skapar väldigt fina ytor. Är en lång spelare och är svår och möta när han får vrida och vända sin gubbe. Han hittade hållet senast mot Jönköping och därför tror jag han kliver fram som match vinnare.
Filip: Skulle nog säga Elliot Kronstrand på den då han gillar att bryta mönster och att göra det oväntade, där av tror jag att han kommer kliva fram som matchvinnare.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar