JAS-bloggen
Intervjuer

Avancemang efter sen vändning: ”Tycker aldrig att de är nära”

Under fredagskvällen avverkades ett stort antal matcher i HJ-playoff, den första rundan, där ett par lag skulle få se sin säsong avslutas.

Ett av lagen som kom till spel var Bele Barkarby, som efter sin andraplats i gruppen skulle ställas mot RA19 på hemmaplan. – Inför matchen kändes det bra. Vi hade äntligen chansen att ha med oss en full trupp samtidigt som det kunde vara våran tur ikväll, säger Douglas Wetterstrand till bloggen.

Vad pratade ni om inför att se upp med hos motståndarna?

– Vi har mött dom ett antal gånger senaste två åren och vet att vi haft svårt mot deras tajta försvar och vassa skyttar. Men vi har också koll på vad vi behöver göra för att straffa dom.

Det var dock gästande RA19 som kunde sno åt sig en 0-2 ledning efter period ett. – Dom för göra två ganska enkla mål på deras två första skott egentligen. Känslan i på bänken och i omklädningsrummet i paus var positiv. Kändes som vi bara behövde hitta in bollen i nät. Tror vi skjuter 21-22 skott och känner att vi har trycket.

1-2 efter period två, vad säger ni inför tredje?

– Samma sak, bara att fortsätta på det spåret vi inlett. Vi går ner på folk och får lite effekt av det.

Väl i period tre skulle man få utdelning och till sist vända och vinna med 3-2 i en tight historia, även om Wetterstrand kände lugnet. – Noel Starkman gör en otrolig match och visar vägen. Vi gör två mål och sen tycker jag aldrig att det är riktigt nära. Dom står på egen planhalva när det är 3 min kvar och ligger under med en. Ett genomgående bra försvarspel från våran sida.

AIK eller Hässelby i nästa, vad tänker du?

– Hugget som stucket. Två bra lag med lite olika karaktär. AIK med stark offensiv och en bra spets. Hässelby, ett brett och jämnt bra lag, svåra att få hål på. Oavsett så vet vi vad som gäller mot båda motstånden.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar