JAS-bloggen
Inför match

H2H med Jensen/Sjökvist: ”Gör lite vad han vill på banan”

En drös med matcher spelades under fredagen i playoff 1, men under söndagen finns det ett par till som är intressanta.

En av dem är den matchen mellan Partille/Alingsås och Hovslätt. Här får ni tankar från hemmalagets Hugo Jensen och Hovslätts Melvin Sjökvist. 

Ett långt gruppspel avverkat. Vad tycker du om det ni presterat?

Hugo: Överlag tycker jag att laget har presterat bra. Såklart har vissa prestationer varit bättre än andra men tillskillnad från tidigare år hittar vi sätt att vinna matcherna på.

Melvin: Vi har ändå presterat bra skulle jag säga. Det har varit lite svajigt vissa tider men vi har ändå stått upp bra med ett inprincip helt nytt lag inför denna säsong, med många unga spelare som har fått kliva fram och fått visa sig. Vilket dem verkligen gjort. Vi har fått fram en tro på vårt spel som har lett oss dit vi är nu.

Nu väntar ju playoff inom gruppen. Vad tycker du om det upplägget?

Hugo: Jag kan tycka att det är både bra och dåligt. Fördelen med play off inom gruppen är att man vet vad man kan förvänta sig för matchbild och förbereda sig bättre eftersom att man har mött motståndet innan. Samtidigt hade det varit kul att testa vingarna mot andra jas lag utanför serien redan i playoff 1.

Melvin: Jag är både positivt och negativt ställd till denna fråga skulle jag säga. Det hade självklart vart kul att få chansen att mäta sig med resten av lagen i jas serierna, men istället så får man möta ett lag i playoff som man redan mött två gånger i serien vilket är tråkigt. Men däremot så vet man lite på förhand hur matchbilden lär se ut och det bildas en viss stämning när man får möta ett lag inför tredje gången, en rivalitet skapas. Vilket alltid är roligt.

Sett till matchen – hur ser du på matchbilden och ert motstånd?

Hugo: Hovslätt är ett bra lag och med sitt man – man spel förväntar jag mig en tuff men rolig match. Vi är ödmjuka inför uppgiften och det gäller att vara påkopplade från start för att avancera till playoff 2.

Melvin: Sett till matchen – hur ser du på matchbilden och ert motstånd? Det kommer bli en tuff match, helt klart. Partille är ett riktigt bra lag. Deras sätt att spela innebandy med fart och snabba pass gör att vi kommer behöva vara med i skallen direkt. Matchbilden lär vara att dem äger mycket boll och rullar runt och vi får kliva fram och vara skoningslösa i våra spelvändningar.

Vilka nycklar ser du som kan bli avgörande för er egen del?

Hugo: Framför allt att vi vågar spela ut ordentligt. I ett playoff kan allt hända så det gäller att följa vår gameplan och våga avgöra matchen.

Melvin: Våra nycklar skulle jag säga är att lägga vårt fokus på spelvändningarna och göra de med kvalité. Att vid bollvinst alltid föra bollen framåt och ta snabba avslut. Vi har lagt mycket fokus på detta under våra träningar det senaste och jag tror det blir vår största och viktigaste nyckel. Samt våran hybridman tror jag blir en nyckel då dem inte ska få ha mycket tid med boll på våran planhalva.

Vem i laget tror du kommer iklä sig rollen som matchvinnare?

Hugo: Omöjligt att inte nämna Kalle Hugosson som verkligen ser formtoppad ut inför playoff 1. Jag vill också flagga för Liam Aruvald som med sina mjuka handleder gör lite vad han vill på banan.

Melvin: Svårt att säga, men jag tror både brorsan och Emil Karlsson klär sig bra som matchvinnare. Emils aviga spelstil kombinerat med hans spelförståelse och teknik får han att skapa många chanser vilket gör han farlig i de flesta situationer. Sebastian har sitt fina skott och han är skoningslös framför mål, vilket han har visat nu under säsongen. Vi ska inte heller glömma bort Albin Rommeskog, även han lär kliva fram. Men Emil och Sebastian är även bland de yngre i laget och spelar sitt första playoff, vilket jag tror gör dem ruggigt taggade.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar