JAS-bloggen
Inför match

H2H med Örtqvist/Steorn: ”Nyckeln blir coacherna”

Flertalet matcher med derbykänsla finns på agendan under fredagens JAS-playoff. Även om det skiljer ett par mil mellan Karlstad och Hagfors så finns det mycket som talar för en het match.

Karlstads Albin Örtqvist och Hagfors Emil Steorn säger följande inför fredagens första playoffmatch.

Ett långt gruppspel avverkat. Vad tycker du om det ni presterat?

Albin: Jag tycker att vi har gjort ett ganska bra gruppspel. Vi har haft mycket krockar med a lags matcher och vi inte har fått ihop det bästa laget till varje match. Men enorma krigarinsatser från hela laget samt spelare underifrån så är gruppspelet fullt godkänt.

Emil: Jag tycker vi gjort det riktigt bra. Jag tror vi överträffat förväntningar många hade på oss.

Nu väntar ju playoff inom gruppen. Vad tycker du om det upplägget?

Albin: Det är ett bra upplägg med tighta matcher och goda chanser för att ta sig till festen.

Emil: Jag tycker det är ett bra upplägg, har väl inga erfarenheter men tycker det låter bra.

Sett till matchen – hur ser du på matchbilden och ert motstånd?

Albin: Hagfors är ett väldigt duktigt och talangfullt innebandylag. De har en väldigt stor bredd och är otroligt tajta i defensiven. Matchbilden kommer vara lite oklar i början för jag tror att båda lagen kommer att vara lite nervösa. Men ju längre matchen går så tror jag att vi kommer äga mer boll. Så har det varit i grundserien i alla fall.

Emil: Karlstad är ju ett mycket fysiskt och spelskickligt lag med många spelare som kan kliva fram i en sån här match. Jag tror det kommer bli en jämt och tät match där Karlstad har lite mer boll och vi kontrar.

Vilka nycklar ser du som kan bli avgörande för er egen del?

Albin: Det som kommer bli avgörande i denna match är dagsformen tror jag. Båda lagen är väldigt jämna och det kommer vara tajt där ute. Det gäller nog att minimera sina misstag och sätta dit chanserna.

Emil: Jag tror våran starka defensiv kommer sättas på spel och den kommer bli viktig för oss den här matchen. Även vara klinisk och sätta de chanser man får en sån här match

Vem i laget tror du kommer iklä sig rollen som matchvinnare?

Albin: Jag tror att hela laget kommer att vara en nyckel denna match. Vi har tre starka formationer som kommer göra allt för att vinna. Nyckeln blir nog coacherna – att de coachar rätt och anpassar spelet efter matchbilden.

Emil: Tror en spelare som Daniel ”Danne” Svensson som har sitt sista jas år kommer vara riktigt taggad och sugen på att kliva fram en sån här match.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar