JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppsegrare trots ojämn höst: ”Började spela mer som ett lag”

Killarnas E-grupp avgjordes förra helgen, där det till sist blev ett riktigt getingbo i toppskiktet bland ett par av lagen.

Ett av lagen som fanns med i toppen, som till sist vann gruppen, var Västerås. Ett laddat lag inför säsongen som stundade. – Känslor inför denna säsong var att vi var otroligt revanschsugna i JAS. Förra året spelade vi väldigt bra i grundserien men förlorade första kvalmatchen. Det ska inte ske denna säsong, säger Karl Danielsson till bloggen.

Gruppen i sig hade det numera klassiska utseendet där man mötte lag från både Örebro och Värmland, lag som Lillån, Skoghall och Hagfors. – Inför säsongen visste vi att det skulle bli tufft i toppen. Framförallt mellan oss, Lillån och Karlstad. Att Hagfors skulle spela så bra denna säsong förväntade vi oss inte innan säsongens start.

Under hösten hade man ett par svagare resultat, där man både förlorade ett par matcher och kryssade mot oväntade lag som Örebro och Torshälla. – Inför säsongen visste vi att det skulle bli tufft i toppen. Framförallt mellan oss, Lillån och Karlstad. Att Hagfors skulle spela så bra denna säsong förväntade vi oss inte innan säsongens start.

Även om man blandade och gav under hösten, så kunde man under våren reda ut det och till sist vinna gruppen på ett poäng före både Karlstad och Hagfors. – Jag skulle säga att det avgörande var att i andra halvan av seriespelet så började vi spela mer som ett lag. Första halvan spelade vi mycket på individuella skickligheter istället för att spela som ett lag.

Vad behöver ni jobba med inför playoff?

– Nu är vi väldigt tätt inpå playoff men jag tror att behöver lägga fokus på att spela ihop femmorna inför kvalet lite granna. Vi har skiftat väldigt mycket spelare under säsongen. Alla har spelat med alla. Men nu behöver vi verkligen vässa till femmorna för att komma ut så starkt som möjligt inför kvalmatchen mot Lillån.

Vad tror du om matchen mot Lillån?

– Vinst.

Skulle man vinna första rundan så kommer man i nästa runda möta Hagfors eller Karlstad. Något man redan har koll på såklart, men där man inte vill fokusera. – Absolut, men vi fokuserar på matchen mot Lillån tills den är avklarad.

Vem tror du kommer kliva fram och avgöra?

– Jag tror att Vilmer Elofsson kommer att kliva fram och vara avgörande i kvalet. Hittills har han gjort en otroligt bra säsong och varit avgörande för oss under hela grundserien. Det finns ingenting som tyder på att han inte kommer fortsätta vara lika avgörande i kvalet. Sen har vi även Felix Enberg som har en tendens att kliva fram när det behövs som mest.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar