Obesegrade genom hela gruppspelet: ”Sammanfattar den som svajig”

I helgen har större delen JAS-grupperna avslutas, även om det finns ett par släpande veckormatcher som följer. Ett av lagen som kom till spel var Farsta.

Farsta som inför matchen var obesegrade med idel segrar utöver tre kryss. – Känslan var bra och vi snackade innan att målet för matchen var att vinna för att bli obesegrade i serien, säger Christoffer Herrlin till bloggen.

Laget man stötte på var Tyresö, ett lag som fanns längre ner i tabellen, men underskattning var det inte tal om. – Såklart vet man att de ligger långt nere i serien, men dom är långt ifrån ett dåligt lag. Och är man inte med mot sånna här lag från start går de snabbt och då blir de jobbigt.

Redan i period ett så tryckte man igång ordentligt och hade hela 6-1 efter 20 spelade minuter. – Vi gör en bra första period där vi tar ledningen snabbt och fortsätter under hela perioden. Vet inte om det talar så mycket om matchbilden för vi drar ner på tempot i andra och tredje perioden, men en fullt godkänd första period.

Period två blev något jämnare rent resultatmässigt. Tyresö vann den med 2-3 och det fanns lite att prata om inför period tre. – Vi diskuterade att denna period var allt för dålig, vi kommer varken upp i tempo och slarvar mycket som gör att de gör tre mål. Vi snackade om att höja tempot och försöka vinna period tre.

Man vann inte period tre heller – utan 3-3 blev det sett till antal mål, men matchen vann man med 11-7. – I sista spelar vi väl mest av bollen och TT känner väl att de kryper sig nära, tror också att vi kopplar av på tempot och TT blir lite mer aggressiva. Som gör att vi släpper in några enkla bollar!

Totalt slutade man på 48 poäng, 15 segrar och tre kryss. Ett imponerande facit rent resultatmässigt, men trots det är Herrlin inte helt övertygad. – Jag skulle sammanfatta grundserien som svajig. Vi har några bra matcher och några dåliga matcher. Men i slutändan så är vi obesegrade och slutar som etta vilket jag tycker är fullt godkänt.

Nu väntar playoff där Farsta, Hammarby, Djurgården och IBF Offensiv Lidingö ska göra upp om en plats. – Den största utmaningen är ju att först ta sig förbi playoff 1. Om vi tar oss förbi stundar ju en match mot antingen Bajen eller DIF. Jag tror att de inte spelar så stor roll vilket av DIF eller Bajen vi får. Båda lagen är bra, men tror vi har de lite lättare mot DIF än Bajen så skulle väll ändå säga Bajen.