JAS-bloggen
Intervjuer

Flyttar 100 mil norrut för att satsa på innebandyn: ”Bestämde mig snabbt”

För ett par veckor sedan kunde jag via bloggens sociala kanaler presentera höstens nyintagna RIG:are bland killarna. En av dem finner vi långt söderut, nämligen från Munka Ljungby.

Det är Oscar Envall som är en av de spelarna som fått chansen att testa på livet på RIG framöver. – När Fredrik ringde blev jag ju såklart väldigt glad och jag bestämde mig ganska snabbt för att tacka ja, säger Envall.

Backar vi något år eller två så finns det andra bekantskaper som blivit uttagna och fått chansen, men valt olika väger. Just där finner vi en del av Envalls intresse för RIG sedan en tid tillbaka. – Det har såklart varit ett mål nästan hela livet, men jag kände det som ett större mål främst när min gamla lagkamrat Pontus Andersson skulle börja på RIG och även när min bästa kompis Liam Ahlin kom in förra året.

Att RIG lockar många sökande är inget ovanligt och trots den geografiska aspekten, så är det de självklara valet för många. – Jag tror folk främst söker RIG för att det är Sveriges bästa innebandygymnasie och att man får en bra utbildning samtidigt som man kan kombinera mycket bra med innebandyn. Det man vill få med sig är såklart nya vänner men även allt det man lär sig inom innebandyn.

Under årets säsong har han hunnit testa på både JAS, men även spelat en hel del matcher i diverse ungdomsserier i distriktet. – Jag tycker att denna säsongen har varit min absolut bästa säsong. Där jag har fått spela mina första jas matcher som har gått väldigt bra enligt mig. I ungdomsserierna har det även gått mycket bra. Det roligaste som hänt denna säsongen är definitivt att vi gick vidare till innebandyfesten som jag ser fram emot väldigt mycket.

Att nu till hösten istället spela Allsvenskan kombinerat med JAS, är självklart en stor omställning ur många aspekter. – Det kommer ju såklart bli en väldigt stor omställning där man är tvungen att kämpa på oavsett om det skulle gå dåligt någon match men jag ser fram emot det väldigt mycket ändå.

Vad känner du själv att du vill bidra med och visa upp för dina nya lagkamrater?
– Jag hoppas att jag ska kunna visa upp mina bra löpningar, min spelförståelse samt mina bra skott. Jag vill främst bidra med att stärka laget med positiv energi och även med några fina assister eller mål.

Vad känner du att du vill utveckla?

  • Det jag skulle vilja utveckla mest är min styrka och kondition så att jag både orkar mer och kan vinna fler dueller. Men sen vill jag såklart utveckla allt annat också som mina skott eller min spelförståelse till exempel.

Att målsättningarna och ambitionerna är höga är ingen överraskning, något som brukar vara generellt när det kommer till spelare som får chansen på NIU eller RIG. – Mitt mål med mina tre år på RIG är att få spela i U19 landslaget och sen efter det få en bra framtid med ett ssl lag Och tillslut få spela i landslaget och det krävs ju såklart att jag kämpar väldigt mycket för dessa mål och det ska jag göra!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar