JAS-bloggen
Intervjuer

En av höstens nya RIG:are – med viss koppling: ”Kommer alltid få höra att det är på grund av honom”

För ett par dagar sedan så presenterade Svensk Innebandy höstens nya RIG:are, namn som sedan en tid tillbaka varit välkända hos bloggen. En av tjejerna som kommit in finner vi i Gullänget Kroksta, som har en viss koppling.

Hilma Hörnsten, som alltså är född 2007, är en av spelarna som fick det positiva beskedet att hon till hösten fått en plats på RIG. Efternamnet känner ni kanske igen, och som hon nämner så är hennes pappa Peter en av instruktörerna sedan många år tillbaka. – Ja, jag satt på en hockeymatch med några vänner och så ringde Torbjörn. De är såklart att jag blev glad men det var nästan mer som en lättnad, eftersom min pappa också är tränare för RIG så förväntar sig nästan folk att jag ska gå där. Och trots att han inte var med och tog ut så är det de ända jag får höra, att jag kom med för att han är min pappa och han tog in mig. Det är klart att det är jobbigt men jag har typ bara vänt mig vid det och jag vet att allt jag når inom innebandy kommer jag alltid få höra att det är pga honom, säger hon till bloggen.

Att komma in på RIG är ett mål hos många som växer fram med tiden. Extra speciellt blir det ju just här då RIG har varit en del av Hilmas vardag under längre period än många andra. – Det här är nog den fråga som skiljer mig mest ifrån alla andra. Jag har ju verkligen växt upp med RIG. Jag skulle säga att jag alltid har haft en dröm om att ta en plats på RIG. Men det först för 3-4 år sedan som jag faktiskt började göra vad jag kan för att ta mig in där.

Varför söker man RIG skulle du säga?

– Jag tror att dom flesta söker RIG för att det är det bästa gymnasiet för innebandyspelare. Men också för att lära känna massa nya vänner. Dom som gått på RIG säger ju att dom blir som en familj där uppe. Det man vill få med sig efter tiden på RIG är nog just det, alla nya vänner och allt man får lära sig inom innebandyn.

Just nu spelar Hilma alltså i Gullänget Kroksta, där hon under säsongen spelat både JAS, men även i diverse pantamera och ungdomsserier. – Jag tycker att vi har gjort en bra säsong hittills. Vi började lite svajigt med tre förluster på fem matcher, vilket är lika många som vi förlorade på hela förra säsongen. Men efter det så har det gått bra. Vi vann Göransson cup och Storvreta utan att tappa ett enda poäng. Vi har inte förlorat någon fler match i serien sen dess och just nu så tycker jag att vi är väldigt bra.

Även om hon under säsongen fått känna på just JAS, så kommer det till hösten också bli en omställning med att även spela Allsvenskan, ett oerhört stort steg. – Det kommer nog bli tuffare, särskilt i allsvenskan. Jag ha varit med några matcher med vårt jas-lag och det har ändå gått bra. Men det ska bli kul att få möta tuffare motstånd.

Vad känner du att du vill komma in och bidra med?

– Jag hoppas kunna visa upp mig som en fart fylld spelare med mycket boll, än fast det kommer vara svårt i början haha. Sen så vill jag ju också bidra med glädje såklart.

Om vi vänder på frågan – vad vill du utveckla framöver?

– Något jag vill utveckla med mitt spel är mest att kunna göra allt i högre tempo men också att skjuta både mer och bättre. Jag vill även förbättra mina fysvärden, så att jag orkar mer.

Målsättningarna för de som kommer in på RIG brukar vara ganska glasklara, där alla siktar högt. Hörnsten har till att börja med ett första mål hon vill jobba mot. – En dröm är ju att få spela u19 vm och jag ska verkligen göra mitt bästa för att ta mig dit. Sen så vill jag ju mer efter det men u19 vm är mitt första mål!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar