JAS-bloggen
Intervjuer

Bragden som knäckte storfavoriterna: ”Hon är historisk”

Under veckan så inträffade en av de absolut största skrällarna i JAS när en av de absoluta största giganterna, både förlorade, men även blev nollade.

Umeå Västra IBF stod som hemmalag där det alltså i A-gruppen även finns ett Umeå Västra IF /IBK. – I det andra Västralaget spelar de som är födda 04/05.  Eftersom vi är ganska många spelare i det åldersspannet så anmälde vi två lag för att så många spelare som möjligt ska få chansen att spela och utvecklas i JAS. Det som skiljer lagen åt är att i vårt lag är alla födda 06/07/08, säger Mimmi Eklund till bloggen när hon förklarar lagens skillnader.

På sina 10 första matcher hade laget fem vinster och fem förluster, med ett ganska svagt facit offensivt sett till antal gjorda mål. – Matcherna hittills i JAS har absolut svängt lite, vi möter bra motstånd och det är alltid roliga matcher som oftast också är jämna! Jag är generellt sätt nöjd med våran prestation, ibland blir det inte alltid som vi vill men vi kämpar alltid tillsammans. Jag tycker ändå det gått över förväntan , med tanke på att vi oftast möter äldre tjejer i de andra lagen.

I veckan så skulle man möta RIG, laget som inför var obesegrade som vanligt och hade snittat över 10 mål per match. – Matcherna mot RIG är alltid lika tuffa och det gäller att alltid gå in med rätt inställning. Vi har förlorat ganska stort alla andra gånger vi mött dem, men vi tror på oss själva och vi vet att en bra dag så kan allt hända! Vi snackade mycket innan om att vi skulle fokusera 100% på vår egen prestation och försöka göra rätt saker som vi även tränat på.

Efter två spelade perioder så hade dock Västra fått stopp på offensiven och ställningen var oväntat 0-0. – Matchen var väldigt jämn skulle jag säga, även om RIG hade mer boll än oss. Båda lagen hade väl ett antal farliga lägen här och var ,men 0-0 speglade väl ganska bra de första två perioderna. Båda målvakterna var riktig bra.

Vad sa ni inför period tre?

– Inför sista perioden sa tränarna åt oss att bara köra! Vi kände väl att RIG blev lite frustrerade och vi sa åt varandra att vi skulle våga anfalla lite mer. Och det gick ju rätt bra!

Både 1-0 och 2-0 kom tätt efter varandra och tillslut så vann man med 4-0 och spikade igen ordentligt bakåt. – När vi gjorde första målet kände nog alla att chansen fanns att vi faktiskt kunde vinna! Efter andra målet var RIG tvungna att chansa lite framåt och då kunde vi kontra in två till. Vi har haft lite problem med målskyttet i år, vi vinner oftast skotten stort men sätter inte chanserna. Mot RIG lossnade det och vi tog tillvara på de chanser vi fick så är väldigt nöjd med vår effektivitet!

Detta är ju en av de absolut största skrällarna senaste åren, både sett till vinsten och att ni höll nollan. Hur ser du på det? – Tror kanske ingen i laget egentligen trodde på vinst från början, men vi har en härlig sammanhållning i laget och jobbar stenhårt för varandra. Sen måste jag naturligtvis lyfta fram vår målvakt Alma Sedic! Vår tränare sa efter matchen att hon är historisk…ingen annan har hållit nollan mot RIG förut! Vet inte om det är sant, men hon var iaf fantastisk!

Ni har ju fortsatt häng på playoff, vad tror du om fortsättningen?

– Nu är det bara att köra på! Vi hade väl inte satt upp ngt mål i JAS, men det skulle vara jättekul att knipa en slutspelsplats. Vi har ju redan tagit oss till innebandyfesten i Falun så varför inte åka iväg på en till!

//RAsmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar