JAS-bloggen
Intervjuer

U19-landslaget segrade i VM-genrepet: ”Får äntligen visa hur starka och bra vi är”

Under drygt fem dagar så befann sig våra U19-herrar i Polen för att genomföra Polish Cup som en del av VM-uppladdningen.
En av de som kom till spel var Thorengruppens Filip Norman som var oerhört laddad inför. – Det är klart det sitter lite att man ska prestera på sin toppnivå för att ta sig med till truppen, men när man väl är där så handlar det om laget och att vi ska vinna och göra en bra turnering, det gör man inte själv utan man gör de som ett lag.
Man startade med att besegra Danmark med hela 19-1 i en ordentlig överkörning. – Absolut en bra första match med tanke på att det brukar vara lite nerver och stressat spel, men det kände man inte alls av när vi klev ut på planen och verkligen körde över Danmark tycker jag.
I match två väntade en betydligt bättre värdemätare när man ställdes mot Schweiz. Till sist vann man med klara 13-6 i en match med extremt mycket utvisningar. – Jag tycker vi har bra koll på Schweiz nu när vi mötts en gång innan vi vet att vi ska göra en bra match för att vinna och vi är väldigt fina i både anfall och försvar. Vi får även väldigt många boxplay emot oss där jag tycker vi går vinnande ur det när vi stänger väldigt många boxplay och får även göra ett mål som stärker oss väldigt mycket.
Man avslutade gruppspelet med en ny överkörning. Denna gången mot Polen där man vann med hela 18-2 och fortsatte sprida målskyttet. – Såklart en match där vi är överlägsna där med, men tycker vi visar att vi är även starka i dem matcherna där vi kanske måste vara med lite mer mentalt för att man tänker det är klart innan matchen börjat.
Upplägget som sådant var att man ställdes mot den andra gruppens lag som slutade på samma placering. Sverige, som då vann sin grupp, skulle därmed möta Tjeckien i en final. – Inför finalen snackade vi mycket om duellspelet att när vi vinner mycket dueller så kommer de bli momentum för oss och vi kommer vara de laget som är hetast, vi snackade även om tålamod i både försvar och anfallet.
Även om Tjeckien fortsatt är starka och har byggt vidare på sina tidigare fina årgångar så vann Sverige med 9-5 till sist, vilket sänder en bra signal inför VM. – Vi vinner matchen där vi gör en bra första period men gör en ännu bättre andra period och sen i tredje är vi väldigt fina med där vi sätter spiken i kistan.
Vad tycker du spontant att ni fick svar på i ert eget spel inför VM? – Att vinna är såklart jätteskönt att äntligen får visa hur starka och bra vi kan vara, det ger ju såklart ett självförtroende i både spelet och för alla spelare.
Norman som matchades i olika formationer och som har en mångsidighet säger såhär om sin egen insats. – Roligt att spela med olika folk, är helt okej nöjd med min egen insats där jag inte är jättebra, men inte jättedålig så en okej insats av mig.
//RAsmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar