JAS-bloggen
Okategoriserade

Blev 1 av 16 lag på Innebandyfesten: ”Kommer behöva lägga fokus på försvarsspelet”

Under helgen så avgjordes USM-kvalet där 16-lag i respektive klass skulle kvalificera sig för Innebandyfesten i Falun.

Ett av lagen som kom till spel på tjejsidan var Strömsbro, ett lag som för ett par år sedan var att räkna med i dess turneringar. – Vi 06:or kommer från både damlaget och dj-laget, men vi har spelat JAS ihop. De 07/08:or som var med och spelade kommer från 07-laget. Tack vare bra samarbete inom föreningen mellan lagen känner vi varandra väldigt väl. Vi har gemensam träning från 07 upp till dam en gång i veckan och vi har även spelat med varandra tidigare, säger Linnea Roos till bloggen.

Man lottades in i en fyrlagsgrupp där ett lag skulle ta sig vidare. Motståndet var Sandviken, Östhammar och Dannemora. – Vi visste att Sandviken var bra redan innan, och matcherna mellan oss brukar vara jämna. Vi har mött Östhammar i JAS två gånger, första matchen var väldigt jämn och andra matchen vann vi med 11-2. Så självklart kunde man inte räkna bort Östhammar. Så känslan på förhand var att det skulle bli väldigt jämt.

Man inledde med den på pappret tuffaste matchen, den mot Sandviken. En match där man delade på poängen efter en sen kvittering. – Att vi spela oavgjort mot Sandviken var skönt, såklart hade det varit roligt med vinst, men det var en jämn match som slutade oavgjort. 19:41 in i andra perioden (sista perioden) gjorde Vera Edling 4-4 målet vilket gjorde att vi fick 1 poäng in på kontot.

Klart bättre siffror blev det i andra matchen när man vann med hela 9-0 mot Dannemora. – Matchen mot Dannemora vågar vi passa runt. Förstakedjan gjorde det jätte bra hela matchen, de fick till passningsspelet väldigt bra vilket resulterade i hela fem mål.

I sista matchen stod Östhammar för motståndet. Förutsättningarna var klara och man behövde tre poäng för att ta sig vidare. – Inför matchen pratade vi om att vi skulle lägga fokus på försvar. Vi skulle lägga säkra passningar och göra få misstag. Vi visste redan innan matchen att vi behövde vinna för att komma till USM, och vi alla var nervösa.

Till sist vinst och avancemang. Vad tycker du ni kan ta med er? – Vi kan ta med oss kämparglöden vi hade. Dessutom tycker jag att vi kan ta med oss hur vi hjälper varandra på plan. 07/08:orna som spelade med oss gjorde en fantastisk insats, och även avgörande mål. Märta i mål gjorde tre stabila matcher! Vi som lag gjorde en bra insats, vi peppade och kämpade för varandra. En riktig laginsats som ledde till vinst!

Nu väntar drygt två månader till festen. Vad känner du att ni kan jobba på fram tills dess? – Lagen som kommit till festen är inga dåliga lag. Vi kommer behöva lägga mycket fokus på försvarsspelet. Vi ska fortsätta köra vårt spel, och så får vi se vart det leder. #LagetFöreJaget

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar