JAS-bloggen
Intervjuer

Knep förstaplatsen efter viktig seger: ”Har allt i egna händer”

Trots att USM är fokus för många här framöver så spelas JAS:en allt frekvent och det finns mycket intressant att titta på.

På sina 12 första matcher hade Sundsvall 28 inspelade poäng och låg bakom Dalen i A2-gruppen.  – Som du säger så har vi fått med oss mycket poäng från matcherna under säsongen. Vi är nöjda med det vi har presterat hittills och trots några svaga insatser så har vi fortfarande allt i våra egna händer om vi ska bli 1a eller 2a i gruppen, säger William Zetterberg till bloggen.

I söndags mötte man Örnsköldsvik, laget som låg på tredjeplats men som trots det hade över tio poäng upp. – Ö-vik är ett svårt lag att läsa av då vi hade problem mot dem borta men lyckades tillslut gå vinnande ur den striden. Efter det så har dem radat upp med bra resultat mot alla lag inklusive Dalen. Vilket gör att det kommer bli en match där man måste vara på 110% redo innan matchstart.

Sundsvall som hade hemmaplan kunde efter period ett leda med 2-1. – Förstå perioden så äger vi allt och har en 2-0 ledning efter 1.30, sen lyckas vi inte göra fler mål. De får ett powerplay och gör mål direkt på frislaget.

Trots att många såg Sundsvall som den stora favoriten så var det fortsatt tight efter period två där man hade en 3-1 ledning. – I den andra perioden så är vi spelet fram och tillbaka men och vår målvakt får lite för mycket att göra i samband med att vi inte har någon större skärpa i våra avslut så 3-1 speglar matchbilden rätt bra.

Till sist kunde man vinna med 5-2 och säkra tre viktiga poäng och därmed gå om Dalen i toppen. – Slutresultatet skriver sig 5-2 och utöver tre viktiga poäng så tar vi med oss att ju närmare kvalet vi kommer så blir gruppen allt tajtare.

Man tillhör som sagt A2-gruppen, men möter även lag från A1-gruppen vid ett tillfälle och där grupperna har olika utseende. – Jag skulle säga att de två indelningarna av grupp A är väldigt lika. Det finns två lag i varje grupp som dominerar därför tycker jag inte att någon grupp är bättre än den andra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar