Derbyseger ger häng på playoffplatsen: ”Festen är ett mål vi haft som lag”

Ett par dagar sedan söndagens matcher spelades, men det finns en match som vi i efterhand tittar lite extra på.

Malmö stod som hemmalag när man tog emot Åstorp i ett Skånederby av ytterst viktigaste karaktär. – Alltid lite nervositet innan matcherna men tänkte bara att vi var tvungna att ge allt. Sätta laget före jaget och köra tills tre poäng kammades hem. Fanns bara vinst på kartan då det är playoff och innebandyfesten som är det största målet, säger Ida Gyllensjö till bloggen.

Hur är det att möta Åstorp?

– Åstorp bjuder alltid upp till motstånd, tuffa spelare som inte ger sig. Alltid ett roligt möte.

Publiken i Kirsebergs Sporthall fick se hemmalaget gå upp till 4-0 efter första perioden. – Vi spelar runt bollen bra och sätter vår lägen som vi ska. Spelar ett lugnt och sansat spel där bollen får göra jobbet. Vårt förvar funkade bra sen var fokus att hålla bollen inom laget och skapa farliga lägen vilket vi gjorde.

Även om period två ”bara” bjöd på ett mål så var det på nytt Malmö som gjorde det. 5-0 därmed inför sista perioden där direktiven var klara. – Andra perioden går vi ner oss lite offensivt. Vi sköter fortfarande försvaret bra vilket är prio ett. Vi sa mest att det bara va att ge allt i sista perioden för att låta tre poäng stanna i Malmö. Det vi ville uppnå denna perioden var även att rulla bollen som vi kan, bra passningspel och sätta våra lägen för att avsluta på topp.

Till sist hela 7-1. Vad tycker du ni gör bra matchen igenom?

• Vi jobbar som ett lag matchen igenom vilket man vinner mycket på. Bra offensiv och defensiv där vi sätter våra lägen, spelar enkelt och säkert samt riskar det när det behövs. Vi stoppar deras anfall och kontringar högt vilket vi vann mycket på. Men det som tar oss fram i denna matchen är en vinnarmentalitet och en grym laganda!

I och med vinsten så tog man rygg ordentligt på Lindome/Varla och Warberg, lagen som just nu ligger och slåss om fjärdeplatsen. – Jag tror att vi har goda chanser att nå playoff. Det är ett mål vi haft sen säsongens början. Om vi håller ett bra spel och kämparglöd har vi möjlighet att komma långt. Festen är ett mål som jag och vi som lag haft länge som vi mer än gärna vill uppnå!