JAS-bloggen
Intervjuer

Seger i toppmöte ger mersmak: ”Goda chanser att ta nio poäng och komma till kval”

En fullspäckad helg är avverkad och med en helt tom måndag på spelschemat så passar vi på att titta på en match från söndagen.

Rosersbergs Arlanda begav sig iväg till Solna för att möta AIK på bortaplan. Där man själv hade andraplatsen inför matchen, bakom just AIK. – Vi visste att matchen mot AIK skulle bli tuff, det var en jobbig match mot dom hemma senast, men det kändes som att alla i laget var taggade och att vi hade bra chanser att ta tre poäng, säger Viktor Forsberg till bloggen.

Ett tight spelschema har laget haft bakom sig med tre matcher på drygt en vecka nästan vilket kräver en del av spelarna. – Det var nog mest vila hos dom flesta i laget och bara ladda inför match, själv blev det lite Resorb och bra käk.

”Rosers” Hade en 1-3 ledning efter period ett och fick den starten man önskade sig. – Jag tycker att vi stämplar in direkt från start med bra energi från bänken och fint rull på bollen. Vi utnyttjar våra kontringar och stänger ner dom i försvaret.

AIK kunde tidigt i period tre komma upp till 3-3, men trots det så var det gästerna som visade styrka och kunde göra tre raka mål och ha 3-6 efter två spelade perioder. – AIK gör två snabba mål som kommer tidigt, men vi fortsatte trumma på och visar bra mentalitet. Det kändes som att även fast vi tappat 1-3 till 3-3 så skulle det mycket till att slå oss.

Vinst med 4-9 till sist. Vad tycker du fäller avgörandet sett över hela matchen?

  • Jag tycker att vi följer våran gameplan hela matchen, vi sliter för varandra och ger inte aik så mycket chanser att ta över matchen. Vi utnyttjar deras brister och är effektiva när vi får lägen vilket även speglar sig i slutresultatet.

Trots segern så är det fyra poäng kvar upp till förstaplatsen med ett par matcher kvar att spela. – Vi har tre, på förhand tuffa matcher kvar som vi vet kommer bli viktiga. Men spelar vi som vi gjorde mot AIK har vi alla chanser att ta nio poäng och komma till kval.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar