JAS-bloggen
Intervjuer

Derbyseger ger chans på playoff: ”Mycket snack i korridorerna i skolan”

Efter ett par nedslag från veckans matcher så avslutar vi med en sista. Denna gången när det i tisdags vankades derby nere i Hallandstrakten.

Det var Warberg som stod som hemmalag mot Träslövsläge, en match som gällde placeringarna kring playoff. – Som sagt är det alltid lite speciellt att möta Träslövsläge med tanke på att vi går i skolan tillsammans och det är en grej i Varberg när vi möts. Känslan var ändå bra. Vi var väldigt revanschsugna från senast då vi torskade 8-5 på bortais och sen har vi en formkurva som pekar rakt uppåt just nu efter våra fina prestationer i Gothia där vi lyckades ta oss hela vägen till final men förlorade med udda målet mot Pixbo och nu vinst senast mot Landskrona, säger Nils Eliasson från Warberg till bloggen.

Även om Warberg senaste åren varit klart dominanta på juniorsidan i området, så har Träslövsläge senaste året stuckit upp och platsen på Innebandyfesten i USM i våras imponerar. – Träslövsläge har alltid haft en bra 04 kull men rivaliteten och de heta känslorna har växt fram nu de senaste åren när vi har mött varandra i JAS sammanhang. Man märker ju på matchdag att det är mycket snack i korridorerna i skolan m.m så de klart att de finns rivalitet och känslor mellan oss.

Det var gästande Träslövsläge som efter period ett kunde gå till paus med en 0-1 ledning. – Tyvärr så har de varit så stora delar av säsongen då vi har varit trögstartade och inte kommit upp i den nivån vi besitter. Sen är de ett lite oturligt individuellt misstag som gör att vi släpper in 0-1 men jag var fortfarande hoppfull eftersom att vi är svårslagna hemma och brukar komma upp i en bra nivå ju längre matchen går.

I period två så kunde gästerna även göra 0-2 innan Warberg vaknade till och vände till 4-2. En 4-3 reducering kom innan paus och var ställningen inför sista 20. – När dem gör 0-2 så blir vi mer desperata och blir rakare mot mål och får utdelning av det också. Vi gör 1-2 och då känner vi att vi är på gång och vi fortsätter bara att trumma på helt enkelt vilket också gör att vi drar ifrån till 4-2. Alla slet för varandra och klubbmärket. Sen när dem gör 4-3 så börjar man tänka lite men vi fortsätter att behålla lugnet och det känns ändå tryggt.

Vinst och tre poäng till sist. Vad tycker du om tredje och matchen i helhet som gör att ni vinner?

– Vi började lite knackigt men växte in i kostymen och spelade en bra och stabil innebandy. Skön vinst och de vi tar med oss är tre poäng och en riktigt bra laginsats där jag tycker alla bidrar. Vi visar att vi är starka hemma i borgen och vänder ett underläge återigen.

I och med segern så befäste Warberg sin playoffplats bakom det absoluta toppskiktet och inför fortsättningen ser det positivt ut. – Väldigt viktig seger för våran del då det var en sexpoängs match mot Träslövsläge. Tabellen är såpass jämn och varje seger eller poäng man tar är viktigt för att kunna nå ett playoff. Våra chanser ser jag som väldigt stora, vi har känts starka nu de senaste så de är egentligen bara att bygga vidare på den sköna känslan vi har i laget och kriga varje match så tror jag att våra chanser att nå playoff är väldigt stora. Men bollen är rund och allt kan hända.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar