JAS-bloggen
Intervjuer

Djurgården segrare i viktigt derby: ”Varit Djurgårdare sen barnsben, alltid speciellt”

En högintressant match spelades mellan Hammarby och Djurgården i killarnas C-grupp under tisdagskvällen.

En match med viktiga poäng i potten, där Djurgårdens Adam Rehn var en av de som kom till spel. – Tänker inte så mycket på laget jag möter i förhand, men visste att Bajen var ett ungt lag med mycket talang så visste att hårt slit skulle gynna sig, säger Rehn.

Just dessa två föreningar har ju under senaste åren inte varit de som fullt ut förknippats med framgångar i JAS, där Hammarby dessutom är nykomlingar. Trots det, så finns det känslor enligt Rehn. – Derby är alltid ett derby. Så det klart att rivaliteten mellan lagen finns där, speciellt när man själv är djurgårdare sen barnsben så är det alltid speciellt med derby.

Inför matchen så var det Hammarby som hade ett par poängs försprång, vilket gjorde det än viktigare för Djurgården att ta tre poäng. – Vi visste att om vi tar tre poäng klättrar vi till playoff vilket är ett delmål för alla i laget så vi alla ville samma sak, att ta tre poäng.

Just Djurgården som stod som gäster, hade en 1-3 ledning efter första perioden. – Vi sliter hårt första 20. Bajen har bra tryck men vi sliter och jobbar hårt hela perioden ut vilket resulterar i ledning.

2-5 efter period två, vad säger ni inför sista? – Att gå in med samma energi och hårt jobb inget annat än tre poäng skulle hem till oss.

Även om Hammarby kröp närmare i tredje så kunde Djurgården hålla ut och vinna med 4-6. – Att vi lyckas hålla ut är att alla i lagen gör en bra insats defensivt och ser till att stänga ner deras 6-5 så gott det går.

Hur ser du på era chanser under fortsättningen? – Jag tror våra chanser är stora, så länge vi gör det som ett lag och håller samma energi i matcherna framöver. Allas mål är att gå till festen och det ska vi.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar