JAS-bloggen
Intervjuer

Giulotte och AIK tappade poäng i ödesmatchen: ”Chansar för mycket”

I helgen var bloggen på plats i Solnahallen för att få se den oerhört viktiga matchen mellan AIK-Hagunda, där ett jagande Hagunda strax bakom just AIK, ville ha tre poäng.

På planen fanns en nyligen uttagen spelare till Jonathan Brolins kommande U19-trupp, nämligen AIK:s Kim Giulotte. – Först och främst är det en ära att få representera blågult igen. Har fått möjligheten innan och att få spela för sitt land är det bästa som finns, så det känns otroligt kul, säger Giulotte.

En nyhet väntar då man ska spela Polish Cup och där möta flera andra nationer, vilket man inte gjort tidigare. – Det är alltid roligt med cup, det innebär mycket matcher och så är det extra roligt att det är en cup med blågult!

Utöver att emellanåt få spela i den blågula tröjan så är det AIK som är hans vardag i SSL. Som nykomling så har man haft en blandad säsong, men i skrivande stund befinner man sig strax ovanför nedflyttningsstrecket. – Jag tycker vi blandar och ger alldeles för mycket vissa matcher spelar vi hur bra innebandy som helst och vissa andra matcher går det lite trögare. Det är något vi måste ändra på och hitta en jämn nivå hela tiden!

Under söndagen så mötte man alltså Hagunda, som skuggar AIK i tabellen med bara ett par poäng bakom. En oerhört viktig match med mycket på spel. – Känslan inför matchen var att vi måste vinna och det kändes som alla var redo att vinna! Fokuset låg på att vi skulle kontrollera matchen vilket vi inte lyckades med att göra och de resulterade med förlust tyvärr!

I en fullsatt Solnahall, så fick publiken se två ganska svängiga perioder med en del målchanser och en del mål med en emellanåt ganska ostrukturerad innebandy. – Första två perioderna var som du säger två svängiga perioder där jag tycker dem är bättre i första och straffar oss hårt. Sen i andra tycker jag att vi visar vad AIK kan och straffar dem hårdare. Men som spelare älskar man lite kontringsrik innebandy så det passade mig rätt bra!

Även om AIK tog ledningen i den tredje perioden vid ett par tillfällen så lyckades Hagunda kvittera gång på gång och till sist se till att matchen gick till förlängning. – Period tre går vi ner oss stundtals och då blir vi straffade på den här nivån oavsett om det är ett top lag eller botten lag.

Väl i sudden så spelades det 4 mot 4, men med tanke på vad som stod på spel så ville inget av lagen ta målvakt. Bonuspoängen skulle bli oerhört viktig och till sist blev det Hagunda som gjorde det avgörande målet. – I sudden var tanken att spela smart och ta hem bonuspoängen men tycker att vi spelar lite mycket på hälarna och chansar för mycket både med och utan boll! Det resulterade tyvärr med mål baken.

Hur ser du på fortsättningen av säsongen? – Nu är det säsongens viktigaste matcher vi måste höja oss både på träningarna och matcherna!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar